Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam jak powyżej, a mianowicie zmieniłem radyjko na Kenwooda tzw kameleona i mam problem od zmiany radia coś się stało że muzyka leci jakby sam sopran a 0 basu czy na ustawieniu Rock czy jazz wsio ident testowane były 4 radia bez zmian. Czy w coupe jest jakiś mianowicie wzmacniacz za radiem coś w stylu tego z 5er czy nie ma nic autko jest z końca 95roku. Pomóżcie plizzzz.

______

Proszę wpisać model auta w tytule. Proszę zapoznać się ze sposobem tytułowania tematów właściwym dla tego działu! Do przeczytania jest on jako ogłoszenie na górze działu E36. mattiss

Edytowane przez bumer2212
Opublikowano
Kolego może ktoś montował i źle podłączył zwrotnice do głośników, np na sam sopran i średnie tony itp. Najpewniej lecieć po kablach i widzisz czy ma coś po drodze sygnał do głośników :)
Opublikowano
A masz poprostu jeden z głośników na odwrót podpięty i dlatego bass sie stracił.Normalne w samochodach. Sprawdź głośniki .Jeżeli ktoś rzeźbił i przerabiał wtyczke pod radio to tak właśnie sie stało .Zamiast +/- i +/- masz +/- i -/+ :cool2:.Ewentualnie jeśli masz nie ori głośniki to sprawdź pr5zy głośnikach o ew. obróć bieguny
http://imageshack.us/a/img850/9757/z1i.gif
Opublikowano
Ja u siebie mam wzmacniacz za radiem. Jest w bagażniku po lewej stronie pod szybą. Ale oczywiście nie działa bo jak w większości była rzeźbiona instalacja przy zmianie radia.
Opublikowano
Witam wszystkich dzięki za odp. jesli można w którym miejscu w bagażniku pod szyba masz wzmaka tzn od str bagażnika czy wnętrza. Zaraz sie biorę za przegląd okablowania dam znać jak i co. Pozdr.
Opublikowano
Heja dzięki za pomoc pomogła. W mojej maszynce zakradły się 2 psikusy. 1 problem z kostka orginalną BMW oraz we wzmaku siadł bezpiecznik w tym momencie gra i buczy cały komplet car audio. Sterowany jest Kenwoodem KVT725 wraz z dwoma nowymi Gelhardami o mocy 600wat(dopałka) subem JBL 2x po 30cm co do mocy nie jestem pewien bo wsio siedzi w skrzyni + orginalne ukochane głośniczki we wnętrzu. Pozdrawiam i dzięki.