Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich forumowiczów.

Jestem nowy na forum więc z góry przepraszam za ewentualne niedociągnięcia z mojej strony.

Zakładam nowy temat ponieważ nie znalazlem nigdzie odpowiedzi na mój problem.

Przybliże zatem sprawę:

po długim namyśle postanowiłem wyposażyc swoja piateczke w sekwencje LPG.

montazu dokonapo dlugim namysle postanowilem wyposazyc swoja piateczke w sekwencje LPG.

montażu dokonał instalator ktorego polecil mi znajomy.

po zamontowaniu i podłaczeniu elektryki jest maly problem..

po przekreceniu kluczyka zaczynaja pracować wtryskiwacze benzyny(otwierają się i zamykają tak jak na pracującym silniku)

kiedy odpalam silnik ,ten zachowuje sie jakby nie dostawal paliwa(pracuje nierówno w końcu gasnie)

wstryskiwacze czasem przestaja klekotać jak przekręce ponownie kluczyk

gazownik twierdzi że z czymś takim sie jeszcze nie spotkał,

nie rozliczylismy sie finalnie do póki nie usunie usterki....

usterka nie zawsze ma miejsce ale sie zdarza.

po odpieciu modułu sterującego instalacją problem bez zmian więc twierdze że

moduł jest sprawny

jeśli wyciągne bezpiecznik z obwodu instalacji lpg silnik odpala normalnie

czy miał ktoś z was taki problem

może to tylko kwestia złego podłaczenia sterowania,czy komp

ratujcie chłopaki

za pare dni mam zamiar pojechać na wczasy i nie chciałbym mieć niepotrzebnych akcji

nadmienie że znajomy założyl identyczną instalke w e39 i wszystko jest w porzadku

Opublikowano
gaz ogułem nie jest wporządku... płacisz kupe kasy za cos co ci psuje auto... ewidentnie cos ci koles spaprał w instalacji... pewnie za dużo nie zakładał tych instalek skoro pierwszy raz ma taki przypadek....
Opublikowano
Ja w moim aucie mialem podobny problem tylko wystepowaly inne objawy ,wiec po dlugim mysleniu odlaczylem stale zasilanie centralki gazowej i podlaczylem pod bezpiecznik w skrzynce bezpiecznikow tam gdzie po wylaczeniu zaplonu nie ma pradu .Przy wlaczeniu zaplonu i uruchomieniu silnika prad jest caly czas wowczas sterownik gazu startuje z programu wpisanego w pamiec , mimo ze lapie bledy w czasie jazdy sam sie dostosowywuje do warunkow po wylaczeniu silnika na dwie sekundy i ponownym uruchomieniu startuje od nowa bez zadnych problemow . Tylko maly problem musze pamietac zeby recznie przelaczyc na gaz gdyz automatyczne przelaczanie ppo osiagnieciu odpowiedniej temp przestalo dzialac .
Opublikowano

Gość ma troche montażu na koncie,chłopaki ze sklepu z cześciami też mają o nim dobre zdanie.

Podejrzewam,że któryś z jego pomocników coś źle podłączył i teraz oczami świeci.

Jutro mam do niego jechać....zobaczymy czy już sie zastanowił co jest nie halo....

Opublikowano

usterka prawdopodobnie zazegnana...

gosc podlaczyl plus instalki do wiazki plusa z kompa auta zamiast pod akumulator....

teraz jest podlaczony pod plus aku i jest git!

zobaczymy czy to napewno to..... :)