Skocz do zawartości

BMW E36 318i M43 93r Muli do 2500 obrotow/min

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam posiadam problem z moim bmw a mianowicie do 2500 obr/min jest strasznie zamulona ponad 2500 obr/min zaczyna normalnie ciągnąć najgorsze jest ruszanie zanim się rozpędzi troszkę mija... co to może być ?
Opublikowano
Naljlepiej organoleptycznie :D sciagasz wszystko czyscisz i sprawdzasz czy nie ma pekniec skruszen czy gumy nie sa sparcialei. i tak caly dolot i odmy.
Opublikowano
no spoko a ktoś by mógł mi w przybliżeniu powiedzieć co jak pokolei demontować. Bo rozumiem że po rozkręceniu wszystko dokładnie wyczyścić obejrzeć i składać dodatkowo na silikon ?
Opublikowano
Kolego na zaden sylikon. W zadnym wypadku nie. Rozbierasz tylko to co na opaskach jest ryry doprowadzajace powietrze z filtra do kolektora. a co po kolei to juz niech lepiej wypowiedza sie koledzy co maja te silniki ja niestety mam inna jednostkie a z twoja nie mialem doczynienia. Powodzenia
Opublikowano
to kolektora nie zdejmować ? a jak gdzies sobie pod nim zasysa ? dodam że podciśnienie w kolektorze dolotowym waha się pomiędzy 400 - 420 a jak wiemy powinno być ok 300 PS: Sprawdziłem wszystkie odmy jedna cienka co odchodzi od przepływomierza była sparciała zrobiłem to jest lepiej ale nie jest dobrze może jakaś następna przyczyna ? może coś z kablami wysokiego napięcia ?
Opublikowano
To kolego spróbuj dokręcić lekko kolektor jak myślisz że z pod niego idzie :wink:
"Nieudana Operacja To Połowa Udanej Sekcji"
Opublikowano
i przy rozbieraniu znalazłem jeden cienki wężyk który był podpięty z jednej strony odpaliłem samochód zatkałem wężyk i Zgasł po włożeniu go na miejsce samochód odpalil i zgasł więc wyregulowałem go na przepływomierzu na oko żeby aby nie gasł myślicie że już sama regulacja profesionalna benzyny i później lpg pomoże ? do jakiego fachofca najpierw jechac ?
Opublikowano
Nie wiem kolego jak ty go na przeplywomierzu wyregolowales bez analizatora spalin? :shock: sadze ze w tym momencie narobiles sobie wiecej problemow niz miales. A zeby to spowrotem ustawic to sie naszukasz fachowca bo malo ktory diagnosta sie za to bierze. powodzenia
Opublikowano
mam chłopaczka który już właśnie grzebał w tym przepływomierzu i ma wszystkie analizatory i on ustawiał to przy zakładaniu gazu (była wtedy zdjęta odma) więc teraz trzeba wrócić do stanu poprzedniego :)
Opublikowano
ok przepływomierz wyregulowany i jest tak samo muli go jak go muliło na początku lewego powietrza nie zasysa nigdzie... co może być jeszcze ?