Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam ! Jestem nowy na forum mam na imię Sebastian. Mam problem z kierunkiem w mojej beemce, otóż ciagle świeci mi się na stałe prawy kierunek, wiem że odpowiada za to jeden bezpiecznik który steruje szybami i kierunkami właśnie. Nie wiem gdzie może byc zwarcie, że pali mi ten bezpiecznik, nie wiem może trzeba jakiś moduł wymienić. Jakies sugestie ??? Pozdrawiam
Opublikowano
Ktory bezpiecznik ci pali bo sa dwa jeden jest pod numerem 15 w skrzynce bezpiecznikow w komorze silnika ktory zasila przelacznik kierunkowskazow, a drugi pod numerem 30 ktory zasila przekaznik swiatel awaryjnych
Opublikowano
sorry źle się wyraziłem pisałem w pośpiechu, za to wszystko odpowiada bezpiecznik 21 wyjmuje go i wtedy nie mam prawego kierunku, szyb i centralnego, po jego wyjęciu nadal mam tylko lewy kierunek. Gdy włożę spowrotem ten bezpiecznik 21 to dalej prawy kierunek świeci się światłem ciągłym ;/ a szyby i centralny oczywiście działają
Opublikowano
nie mam pojecia, juz tak ponad miesiac mam, ale wczesniej auto było u mechanika ( wstawienie nowego silnika) na starym to samo. Wstaje rano patrze, a tu kierunek sie ciągle świeci. W czwartek jestem umówiony na komputer, zeby mi skrzynie zresetowali (automat) i przy okazji do elektryka, myślę że w jeden dzień zdąży to zrobić
Opublikowano

he przyczyną była wiązka kabli koło lampy i pod tylnym siedzeniem. Nastąpiło zwarcie, kierunek zrobiny przyjechałem od elektryka a tu szyby nie działają i centralny ;/

---------------------

już zrobiłem :D bezpieczniki 7,5 było spalone (pod tylną kanapą ) ;)