Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

czy komus z was z uzytkownikow ASB cos brzeczy??

Problem polega na tym, ze po wrzuceniu D lub R trzymajac wcisniety hamulec zaczyna cos brzeczec z pod auta (takie jak by metaliczne brzeczenie) po puszczeniu hamulca auto zaczyna sie toczyc i takze brzeczy, przestaje po wcisnieciu pedalu gazu nawet minimalnym wcisnieciu - objaw wystepuje na zaimnym jak i na rozgrzanym silniku.

jakies sugestie??

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Obstawiam katalizator. Konwerter raczej nie brzeczy - on po prostu przestaje dzialac i auto stoi.

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
bo sie skonczyl. Mocowania siatki sie wypalily i luzno lata. Na forum jest duzo tematow tego typu :search:

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik

Opublikowano
troche poczytalem i chyba u mnie nie ma problemu po stronie katalizatora, poniewaz gdyby byl wypalony brzeczalo by caly czas nawet podczas jazdy, a u mnie wystepuje brzeczenie nie za kazdym razem, wczoraj odpalilem auto i na P cisza dopiero jak wrzucilem D zaczyna delikatnie berzeczec, wyrzucilem na N i ponownie D lub R i przestaje brzeczeć. Ale dla pewnosci i tak podjade na jakis kanal zeby obejzec od spodu autko
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Podpiac pod komputer. ASB jest zanurzone w oleju i raczej nie brzeczy. W kazdym razie nie spotkalem sie z czyms takim jeszcze.

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik

Opublikowano

Ja zauważyłem to samo u siebie od kilku dni. W czasie postoju gdy zmieniam np. z D na R lub odwrotnie wydobywają się jakieś dziwnie metaliczne odgłosy z okolicy skrzyni. Wcześniej tego nie było, objaw ten występuje niezależnie czy jest rozgrzany czy zimny. Podczas jazdy nie zauważyłem żadnych nieprawidłowości w działaniu ASB a diatgnostyka nie pokazuje żadnego błędu dotyczącego ASB. Dodam że olej wraz z filtrem wymieniałem ok 15 tys. km temu.

Czy ktoś miał podobne objawy?