Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po zamontowaniu wtryskow wyskoczyly mi błędy na silniku i jakos nie bardzo wiem oco chodzi :oops:

565 boost pressure sensor

523 air mass meter

513 injector cylinder 5

412 injector cylinder 1

2550 rail pressure control at start

Panowie pomozcie odczytac błedy bede wdzieczny :D

Opublikowano

dzieki serdeczne :D

wlasnie mam zamiar wykasowac bledy i jeszcze raz podpiac sie pod komp, mozliwe ze sa to bledy wynikajace z wyciagniecia i ponownego zamontowania wtryskow - mam taka nadzieje, bo jak nie to mnie trafi z tym autem :mad2:

Opublikowano
boost pressure sensor

Albo elektrozawór turbiny, albo czujnik ciśnienia doładowania.

air mass meter

przepływomierz

injector cylinder 5

injector cylinder 1

wtryskiwacz 5 i 1ego cylindra

rail pressure control at start

czujnik ciśnienia szyny CR

ostatni błąd to controla cisnienia paliwa przy starcie -- wskazuje na nieprawidłowe cisnienie paliwa (zbyt niskie - moze byc spowodowane spadkiem cisnienia np na wtrysku lub wtryskach)

Opublikowano
Pierwszy i drugi błąd na 100% nie są objawami demontażu wtryskiwaczy. 3 pozostałe możliwe że tak. A dobrze Ci auto jeździ?? ma moc??

bardzo dobrze, i ciagnie jak trza:D ,

przeplywomierz byl wymieniany jakies 1,5 roku temu a ten 1 błąd byl na wylaczonym silniku

przed wyciagnieciem wtryskow zero błędow na kompie ale tuz po ich zamontowaniu sie pojawily, dlatego tak sie troche zmartwilem tym ale skasowalem, pojezdzilem troche i zero błędów,

wsumie wychodzi ze to od tego demontazu i montazu wtryskow, ale temat bedzie pod kontrola bo juz mnie to auto tyle kosztowalo ze :mad2: