Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam czy ktos się może orientuje czy panel klimatronik z przedliftu pasuje do poliftowych modeli. Bo musze wymienic i takiego jak ja mam, na all... sa tylko 2. prosiłbym tylko o szybka odpowiedz czlowieka ktory wie i jest pewiem.

I jeszcze mam jedno pytanie czy u was tez panel po wyłaczeniu silnika caly czas chodzi, w sensie wiatraczek chłodzenia czy cokolwiek to jest?

E46 320d sedan black
Opublikowano

I jeszcze mam jedno pytanie czy u was tez panel po wyłaczeniu silnika caly czas chodzi, w sensie wiatraczek chłodzenia czy cokolwiek to jest?

jak przekręcisz kluczyk do zapalenia się "choinki" na desce rozdzielczej (nie pamiętam która to pozycja) to tak, działają nawiewy.

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano
U mnie buczało i buczało w koncu zdemontowałem panel, rozkręciłem go wyczysciłem z kurzu wentylatorek i elektromagnes przez który on działa - zamontowałem i cisza w aucie po wyłaczeniu zapłonu :)
brokat_
Opublikowano
a po co w panelu jest jakiś wentylatorek? do chłodzenia go?

zaciąga on temperaturę z kabiny samochodu na czujnik temperatury w klimatronicu (sila nawiewu itp)

brokat_
Opublikowano
a po co w panelu jest jakiś wentylatorek? do chłodzenia go?

zaciąga on temperaturę z kabiny samochodu na czujnik temperatury w klimatronicu (sila nawiewu itp)

tylko pytanie po co ona ma zaciągać powietrze do czujnika po wyłączeniu zapłonu?? może on jeszcze chłodzi panel czy coś ?

• 1 rok później...
Opublikowano

Przepraszam, że odgrzewam kotleta:

Mam ten sam problem z klimatronikiem - po wyłączeniu zapłony buczenie z okolicy radia nie ustaje. Gasze, zamykam i wracam za 5 godzin i cały czas buczy. Wymieniłem jeża i nie pomogło.

Auta używam sporadycznie, więc dwudniowy postój = rozładowany akumulator. Jedyne co pomaga i robię to za każdym razem to po wyjęciu kluczyka wyjmuje i spowrotem wkładam na chwilę bezpiecznik 63. Buczenie ustaje i auto może stać tydzień.

Czy przyczyny szukać w dalszym ciągu w jeżu (kostka) czy rozebrać klimatronik i przedmuchać wiatrak?