Skocz do zawartości

320d 150km penel klimatronik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam czy ktos się może orientuje czy panel klimatronik z przedliftu pasuje do poliftowych modeli. Bo musze wymienic i takiego jak ja mam, na all... sa tylko 2. prosiłbym tylko o szybka odpowiedz czlowieka ktory wie i jest pewiem.

I jeszcze mam jedno pytanie czy u was tez panel po wyłaczeniu silnika caly czas chodzi, w sensie wiatraczek chłodzenia czy cokolwiek to jest?

E46 320d sedan black
Opublikowano

I jeszcze mam jedno pytanie czy u was tez panel po wyłaczeniu silnika caly czas chodzi, w sensie wiatraczek chłodzenia czy cokolwiek to jest?

jak przekręcisz kluczyk do zapalenia się "choinki" na desce rozdzielczej (nie pamiętam która to pozycja) to tak, działają nawiewy.

Opublikowano
Po zgaszeniu silnika buczy jeszcze dość długo, nawet sam siedziałem i czekałem czy sie uciszy. Myślałem że coś jest nie tak ale po czasie sie wyłącza całkowicie.
Opublikowano
  • Autor

J jtro jade po nowy panel wiec bede wiedzial co dokladnie jest i wczym tkwii moj problem.

viewtopic.php?f=69&t=131514

E46 320d sedan black
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano
U mnie buczało i buczało w koncu zdemontowałem panel, rozkręciłem go wyczysciłem z kurzu wentylatorek i elektromagnes przez który on działa - zamontowałem i cisza w aucie po wyłaczeniu zapłonu :)
brokat_
Opublikowano
a po co w panelu jest jakiś wentylatorek? do chłodzenia go?
Opublikowano

zaciąga on temperaturę z kabiny samochodu na czujnik temperatury w klimatronicu (sila nawiewu itp)

brokat_
Opublikowano
Ten wiatraczek MA DZIAŁAĆ 15min po wyłączeniu zapłonu.
Opublikowano

zaciąga on temperaturę z kabiny samochodu na czujnik temperatury w klimatronicu (sila nawiewu itp)

tylko pytanie po co ona ma zaciągać powietrze do czujnika po wyłączeniu zapłonu?? może on jeszcze chłodzi panel czy coś ?

• 1 rok później...
Opublikowano

Przepraszam, że odgrzewam kotleta:

Mam ten sam problem z klimatronikiem - po wyłączeniu zapłony buczenie z okolicy radia nie ustaje. Gasze, zamykam i wracam za 5 godzin i cały czas buczy. Wymieniłem jeża i nie pomogło.

Auta używam sporadycznie, więc dwudniowy postój = rozładowany akumulator. Jedyne co pomaga i robię to za każdym razem to po wyjęciu kluczyka wyjmuje i spowrotem wkładam na chwilę bezpiecznik 63. Buczenie ustaje i auto może stać tydzień.

Czy przyczyny szukać w dalszym ciągu w jeżu (kostka) czy rozebrać klimatronik i przedmuchać wiatrak?