Skocz do zawartości

523 czujnik temperatury w chłodnicy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Koledzy, na wstępie przepraszam jeżeli poruszam temat, który był już na forum ale od trzech godzin nie mogę znaleźc nic na ten temat. Ale od poczatku: Chcę wymienic chłodnicę wody, kupiłem nową podobno oryginalną, i pojawił mi się problem. W starej chłodnicy po lewej stronie w górnej części mam wkręcony czujnik, wygląda jak czujnik temperatury, w nowej chłodnicy jest zaślepka w miejscy gdzie jest ten czujnik. I teraz pytanie, czy może kupiłem złą chłodnicę? Czy w każdą nową chłodnicę wkręca się ten czujnik, a jeżeli tak to w jaki sposób to zrobic? W starej chłodnicy jest jakby wkęcony miedziany gwint w który wkręcony jest czujnik. Czy ktoś z Was miał taką sytuację?
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

To czujnik od klimatyzacji < mówiąc ogólnie>

W nowej chłodnicy musi być przewidziane miejsce na niego a jeśli miejsca brak to kiszka. Widać chłodnica od innego typu < albo bez klimy albo niektóre miały czujnik w głowicy>

Poszukaj chłodnicy z gwintem pod ten czujnik.

Ja zmieniałem chłodnicę i kupiłem tańszy zamiennik i gwint pod czujnik był. Ze starej chłodnicy wykręciłem czujnik i wkręciłem go w nową.

Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
Opublikowano
  • Autor
W tej chłodnicy którą kupiłem nie ma gwintu :( , jest wytłoczenie w którym jest ten czujnik ale trzeba nawiercic pod ten czujnik i takich operacji się obawiam. Próbuję coś ustalic i mam wrażenie, że ma znaczenie czy klimatyzacja jest w klimatronicu czy manualu. Faktycznie w zamiennikach które są na allegro jest gwint, a w mojej nie ma :( masakra.
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Nawiercanie i gwintowanie to ja osobiście bym sobie podarował.

Scianka jest cienka i gwintu będzie jeden czy dwa zwoje < jeżeli wogóle się to uda zrobić.>

Pomyśl raczej nad kupnem właściwej chłodnicy.

Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
Opublikowano
  • Autor
Koledzy mam do Was pytanie, a właściewie do osób które posiadają 520, 523, 528 przed liftem z manualną klimatyzacją, czy w chłodnicy z lewej strony w górnej części posiadacie czujnik temperatury? Z góry dziękuję za informację.