Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam dlaczego ten komputerek pokazuje mi zawsze ze mam w zbiorniku 8 litrow,czy zatankuje za 50zl czy 70 zl włanczam test 0,7 jest 8 litrow jezdze i schodzi do 5 ,4 L itd tankuje i dalej schodzi,zrobie test 21 skasuje wszystko zatankuje za 50 zl i dalej jest 8 L o co to chodzi ?
Opublikowano

Witam

Test 7 pokazuje procentowe zapełnienie zbiornika paliwa,sprawdź testem 6(ilość paliwa w litrach) , zalej ze 20l i wtedy sprawdź.Być może że ciągle jeździsz na rezerwie i pływak w baku zebrał jakiś syf i zaciął się na wartości max 8l.

Opublikowano
dalem test 06 pokazlo 8.0 test 07 - 7.1 i nie wiem dalaczego u mnie jest tak ze wlacze test nr 19 daje sr i pokazuje mi odrazu frei a nie 0000 zebym zsumowal date z miesiacem ? i jeszcze jedna sprawa rano zapala od strzala,a na ciepłym czy goracym kreci kilka sekund zapali ale swieca sie kontrolki; jak nie przygazuje to nie wejdzie na obroty tylko chodzi na takich niskich ,ze ledwo co dyszy ten silnik,ja zawsze przygazowuje bo wydaje mi sie ,ze zaraz korby wyskocza bokami,dodam ze nie zawsze jest tak ,ze na goracym tak ciezko zapala, co to moze byc czujnik walu ? na kompie nic nie pokazuje,auto mam 2 miesiace nie ma gazu silnik chodzi rowno sonda przpływomierz wszystko prazuje ale wydaje mi sie ze jak na 3,5L to to nie jedzie za dobrze mialem M50 E34 2,5 to chyba lepiej to latalo,znacie takie objawy ze silnik odziwo chodzi rowno niby jest wszystko OK a mocy brak ? chodzi o E32 3,5 M30
  • 1 rok później...