Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,jak w temacie podłączyłem ostatnio MaxiDiag eu702 i wyskoczyły jakiś dziwne błędy DME

P3EC0 oraz P3EC1

szukałem wszędzie ale nie ma takiego błędu w internecie.PROSZĘ o interpretacje

przy okazji co trzeba zrobić z tymi błędami,gdyż te odszyfrowałem

C0212 - Czujnik prędkości koła prawy tylny - niski sygnał wejściowy

C0222 - "Czujnik prędkości tylnych kół - niski sygnał wejściowy"

C0232 - "Elektromagnes/miernik #2 ABS prawy przedni - sygnał poza zakresem/wydajność"

C0242 - "Elektromagnes/miernik #2 ABS lewy przedni - sygnał poza zakresem/wydajność"

Dodam że moja becia nie chce mi czasem zapalić,zdarzyło się raptem 4 razy ale coś się dzieje i chciałbym z tym coś zrobić.Dzieje się tak tylko na ciepłym silniku,na zimnym - rano do pracy zawsze na dyk,po pracy tak samo - ale jak przyjdzie jazda po mieście, jak się zatrzymuje to niema mowy o gaszeniu silnika gdyż wiem że może być problem z odpałem.Silnik prasuje równo na wolnych obrotach,przy przyspieszaniu też nie zauważyłem żadnych zmian.Wydaje mnie się że te pierwsze dwa błędy pokażą O CO TUTAJ CHODZI...

Opublikowano

co do ABS i prędkości było już kilkanaście razy.

Przeczyścić koronkę absu i czujnik przy kole, jeżeli nie pomoże to wymiana czujnika.

Nie wjechałeś w błoto ostatnio??? bo wszystkie koła to wykazują:)

Opublikowano
autko kupiłem 4 miesiące temu i jeżdziło bez zastrzeżeń,aż do tej pory więc podpiąłem do kompa a tutaj takie błędy.Nie wiem czy od początku nie było tych błędów bo po błocie nigdzie nie jeżdziłem.Ale przecież abs działa.Spróbuje przeczyścić...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

problem rozwiązany;

P3EC0-camshaft sensor position

P3EC1-camshaft sensor position

po wymianie autko pali tak jak dawniej :cool2:

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam, podepnę się pod temat żeby nie zaczynać nowego. Problem podobny do mojego - to samo urządzenie i podobne kody, których nigdzie nie mogę znaleźć..

Oto kody - 4 takie same jak u kolegi:

C0212,"Czujnik prędkości koła prawy tylny - niski sygnał wejściowy"

C0222,"Czujnik prędkości tylnych kół - niski sygnał wejściowy"

C0232,"Elektromagnes/miernik #2 ABS prawy przedni - sygnał poza zakresem/wydajność"

C0242,"Elektromagnes/miernik #2 ABS lewy przedni - sygnał poza zakresem/wydajność"

a 4 kolejne są inne:

C06F1

C0B90

P3FB0

P3FB1

Dodam, że auto zachowuje się podobnie - gaśnie po odpaleniu na ciepłym silniku. Muszę lekko przegazować zaraz po odpaleniu i chodzi ale dodatkowo dławi się raz po raz przy przyśpieszaniu tak na 1 sekundę. Proszę o w miarę szybką pomoc ponieważ w weekend będzie u mechanika na wymianie oleju i filtrów i może przy okazji naprawię to co pokazują błędy..

Z góry dziękuję za wszelką pomoc!

Pozdrawiam Paweł

Edit:

Odnalazłem jeszcze jeden opis błędu:

C0B90 - Intervention, ASC

Sądzę, że jest on związany z czterema pierwszymi błędami...