Skocz do zawartości

6 biegowy automat - to mozliwe ??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witajcie. Po przejechaniu trasy moja 520i mam wrazenie, ze skrzynia ma 6 przelozen, poniewaz czuc zmiany biegow i przy ruszaniu spod bramek na autostradzie czulem 5 razy zmiane biegu podczas rozpedzania sie. Slyszalem, ze one mialy 4 i 5 biegowe skrzynie, czy mozliwe, ze ja mam 6 przelozen ?
Opublikowano
Nie wiem czym mam się sugerować opisem jakie auto posiadasz ( E-36 ) czy tym co napisałeś w poście ( 520i ) jak chodzi o E-36 to skrzynie były 4 biegowe A4S270/310R i 5 biegowe A5S300J or A5S310Z zarówno i w 5-er były 4 i 5 biegowe jak chodzi o e-34
Opublikowano
mam 520i, mialem wczesniej 320i i zapomnialem zmienic. To czemu ja czuje zmiane na 6 ? :( dodam ze obroty spadaja wtedy juz nie wiecej niz 500rmp przy przejsciu na "6 bieg".
Opublikowano
Kolego, zdaje ci sie ze to jest 6 bieg, skrzynia poprostu "spina" sie z silnikiem i takie daje wrazenie ze jedziesz na 6tce. poprostu juz obroty rosna rowno z predkoscia