Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Panowie,nie palą mi się światła cofania,a żarówki sprawne,gdzie leży przyczyna,czy czujnik jest w skrzyni i widać go od spodu,bo coś takiego widzę,ale nie wiem czy to to.
Opublikowano

Tak - to z boku skrzyni przy górze to czujnik wstecznego.

Wykręć go i jeżeli nie masz na podmianę to nic nie zaszkodzi abyś go sobie rozebrał tzn otworzył do środka - u mnie dało się go naprawić (przeczyścić od środka itp) - nic ci nie zaszkodzi bo i tak nie działa wiec spróbuj.

http://img221.imageshack.us/img221/9561/bmw9bq.jpg
Opublikowano
No może nie od razu rozbieranko... Częściej wystarczy poprawić poluzowany kabel na czujniku. A sprawdzałeś, czy bezpiecznik od obwodu świateł cofania jest OK :?:

- No, stał tutaj! Był! Patrzył na swoje paznokcie! Rozpłynął się! Nie ma go!

(Bogumił Kobiela we "Wszystko na sprzedaż". Rok później rozbił się na amen swoim białym BMW).

Opublikowano
Na 100% czujnik. Odlacz kable od czujnika i polacz je bezposrednio jakims drutem. Jesli sie zapala swiatla to czujnik cofania jest uszkodzony.

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tylko nadmienię, że czujnik jest niebotycznie drogi... chyba ze 30zł (wymieniałem ostatnio). Nie każdy jest specjalistą i szczęściarzem, jak Katar (bez ironii), więc za taką kasę to go wymień, bo jak się coś wsypie do skrzyni to będzie masakra.
Kai
  • 8 miesięcy temu...
Opublikowano

panowie -a mozecie na przykladzie mojego VIN-u pokazac mi na linku z realoem gdzie u mnie jest ten czujnik?

bo mi tez padly wsteczne a jedyna wiazka kabli jaka znalazlem przy skrzyni to chyba od sterowania, bo rozlaczenie jej zaskutkowalo pojawieniem sie komunikatu "getriebeproblemm"

koncowka VIN-u GC 04428

Rafi DJYendruh

sharky: srebrne E24 635 CSiA

Citroen XM oraz GMC Savana

GG # 142068

[email protected]

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
panowie -a mozecie na przykladzie mojego VIN-u pokazac mi na linku z realoem gdzie u mnie jest ten czujnik?

bo mi tez padly wsteczne a jedyna wiazka kabli jaka znalazlem przy skrzyni to chyba od sterowania, bo rozlaczenie jej zaskutkowalo pojawieniem sie komunikatu "getriebeproblemm"

koncowka VIN-u GC 04428

No bo w automatach czujnik świateł cofania jest przy mechaniźmie "wajchy" (mechaniźmie wyboru biegów/trybu jazdy).

Kai