Skocz do zawartości

Problem z zapalniczka i el. antena

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkim

Jestem tutaj nowy wiec odrazu do rzeczy. Mam problem jak w temacie, nie dziala mi zapalniczka i elektrycznie wysuwana antena, wiem ze bezpiecznik nr 28 (30A) jest za to odpowiedzialny ale on akurat jest dobry. Ktos moze mial podobny problem? Gdzie indziej moze byc problem z zapalniczka i antena jezeli to nie bezpiecznik?

Pozdrawiam

Opublikowano

Witam

Wyciągnij bezpiecznik z gniazda i zobacz, czy oba piny są zajęte (mają podłączenia). Generalnie zobacz próbówką, czy na tym bezpieczniku jest prąd. Ja kiedyś zmieniając bezpiecznik od el anteny właśnie źle go wsadziłem i okazało się, że u mnie to było jakiś slot zaraz obok.

Pozdrawiam

Przeczytaj moje artykuły:

Test 530d F10, przekrojowy o E30 i E36

http://img40.imageshack.us/img40/1371/renoma.jpg

http://images.spritmonitor.de/310241.png

Opublikowano

Jeszcze mam takie pytanie do Ciebie. Czy kabel anteny i zapalniczki jest polaczony w jakims miejscu? Jezeli to nie wina bezpiecznika to znaczy ze kabel jest gdzies uszkodzony lub rozlaczony. Masz moze jakis schemat tych polaczen do e30?

PS. Slotow nie moglem pomylic poniewaz w instrukcji do e30 jest napisane ze slot nr 28 jest odpowiedzialny za zapalniczke i antene. Chociaz zaobserwowalem pewna przypadlosc po wyciagnieciu bezpiecznika nr 28. Wyciagam jest ok, po ponownym wlozeniu bezpiecznika w slot nr 28 centralka zamyka wszystkie drzwi i alarm jest wlaczony.

Opublikowano
podejrzewam że to auto nie jest w twoich rękach prosto z salonu :D myć może, że zajmował się nim domorosły elektryk hobbysta zrobił jakąś "rzeźbę" według swojego widzimisię i teraz masz problemy... poleć po kablu od zapalniczki i zobacz gdzie jest to podłączone. a następnie tak jak mówił przedmówca zobacz czy masz tam w ogóle prąd. Pozdro