Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich forumowiczow !

Wczoraj podczas jazdy pojawil sie problem dotyczacy wskaznika poziomu paliwa. W pewnym momencie strzalka spadla calkiem na 0 i oczywiscie zapalila sie lampka sygnalizujaca brak paliwa, pomimo ze mam w baku jeszcze ponad 30 l. Po wylaczeniu silnika i wlaczeniu problem nie ustepuje. Zastanawiam sie czy w modelu 318 E36 wskaznik opiera sie na popularnej zasadzie z plywakiem, czy tez pomiar dokonywany jest elektronicznie? Jesli mial ktos z Was podobny problem prosilbym o kilka wskazowek co teraz, oczywiscie oprocz odwiedzenia serwisu, moge zrobic ?

Pozdrawiam wszystkich szczesliwych posiadaczy BMW

Rafal

Opublikowano

Witam

Na pewno oberwał Ci się jeden z przewodów łączący pływak z korpusem pływaka. Nie wiadomo tylko czy w prawej czy w lewej komorze baku.

Po połączeniu pozostaw wyłączony zapłon na jakiś czas aby licznik mógł zainicjować obwód. Na załączonym zapłonie ruszając pływakami wskażnik nie ruszy.

Opublikowano
Podnies tylne siedzenia i zobacz czy tam wszystko masz pozlaczane.Ja tak mialem bo jedna wtyczka mi sie odpiela i chociaz mialem caly bak wskazowka byla na rezerwie caly czas.
Opublikowano
prawa komora baku( od strony pasażera) jest razem z pompą i paliwo z niej schodzi dopiero jak zostanie oprozniona lewa komora( za kierowcą), czyli u Ciebie jest coś nie tak albo z przewodami, albo z pływakiem pompy( po stronie pasażera)
Opublikowano

Witam

Dziekuje za wszystkie porady. Test zegarow wypadl pomyslnie. W takim razie zastosuje sie do wskazowek i zdemontuje tylne siedzenie. Moze faktycznie jakies przewody sie porozlaczaly.

Pozdrawiam

Rafal