Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem z moim Bmw E46 radio to Buissnes CD . Problem polega na tym że nie gra cała sekcja prawych głośników od przednich drzwi do bagażnika . Balance jest ustawiony dobrze a wszystkie kable w radiu chyba są wpięte.

Proszę napiszcie mi krok po kroku co mogę sprawdzić aby działało , jakby ktoś miał opis pinów w radiu to też bym był zadowolony

Drugim problememe jest fakt że zapaliła mi się kontrolka od poduszki powietrznej po przysunięciu fotela kierowcy do kierownicy .

Opublikowano

Proponuje rozebrać drzwi i tam szukac przyczyny, u mnie np ktos po prostu nie wpiął wtyczek i tez cała strona nie grała.

Co do poduszki to pewnie mata zajętości pasażera, jest o tym kilka wątków.

Opublikowano
Ale to przez to że w drzwiach mogą nie być wpięte wtyczki nie gra też głośnik w prawej stronie bagażnika ?
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
Podpinam się. U mnie z prawej strony gra przód(cała lewa normalnie) jednak jak dam głośniej tak na pół to charczy ten przedni prawy. Tył prawy nie gra w ogóle. Rozebrałem wszystkie boczki i nic.... postanowiłem styłu w bagażniku przepiąć przy wzmacniaczu lewą stronę na prawą (aby zobaczyć czy teraz druga strona bedzie charczeć a tylni lewy przestałby grać) co okazało się złym pomysłem gdyż po przepięciu kostek coś puknęło i przestało w ogóle grać nawet jak kostki wróciły na swoje miejsce to radio też w ogóle nie gra. Uruchamia się normalnie wyświetlacz świeci stacje pamięta bezpiecznik cały. Teraz nie wiem czy zepsułem radio czy wzmacniacz...... potrzebuje jednego geniusza do wyjaśnienia tej sprawy :cool2:
330d,yzfr6,yz250, INPA-Darmo sprawdzę/pomogę
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

łatwo sprawdzić co jest przyczyną wystarczy do kostki od radia wpiać głosnik i zobaczyć czy wychodzi z niego dzwięk na każdą stronę

jeśli nie to macie uwalaną końcówke w radiu cd sprawa jest prosta wymieni ją każdy elektronik za 50 zł

Opublikowano

Rowniez sie podpinam

Mam pytanie o jaka kostke z radia chodzi. W moim przypadku nie gra prawy przod. Rozebralem drzwi i przelozylem glosnik do lewych - glosnik gra wiec to nie w tym rzecz. W przednich drzwiach nie gra i gorny glosnik i dolny tzn. i ten na slupku i ten na dole drzwi.

Mam prosbe o jaka kostke z radia chodzi - w moim samochodzie jest nawigacja duza 16:9 czy musze wyjmowac caly ekran jesli tak to jak sie to robi.

Prosze o pomoc.

meggiel

Opublikowano

Mam dodatkowe pytanie nie wiem gdzie jest ten tuner w bagazniku. Po lewej stronie w bagazniku mam tylko naped DVD navigacji i nad napedem jest wzmacniacz antenowy TV tak jest na nim przynajmniej napisane - taki kwadrtowy plaski, i nic wiecej. Wiec gdzie moge odszukac tuner gdzies pod tapicerka???. Prosze o dodatkowa porade. Dodam jeszcze ze prawe glosniki w drzwiach zagraja przez 30 sekund zaraz po przekreceniu kluczyka potem juz cisza. Po ponownym odpaleniu samochodu tez niegraja dopiero po jakis 4-6 godzinach przestoju.

pozdrawiam

meggiel

Opublikowano
to wszytko zalerzy jakie masz auto w turingach np nie ma na boczku tylko bliżej oparcia siedzenia pod pokrywa podłogi , podejżewam że jak auto stoi dłużej to przy odpaleniu troche gra dlatego że końcówka mocy pracuje już na zwarciu i puki się nie nagrzeje to chwile popracuje .
Opublikowano
wstawiłem radio do kolesia i gra normalnie, czyli wzmacniacz jest uwalony, nie wiecie jakie to są koszta i gdzie najlepiej wymienić końcówki mocy w nim???????
330d,yzfr6,yz250, INPA-Darmo sprawdzę/pomogę
Opublikowano
każdy elektronik ci to zrobi na końcówce masz opis np TDA 6570 odpisz sobie ten numer i przy okazji zobacz w necie czy nie ma mocniejszych w tej serii . Kup końcówke i i poproś kogoś o wymianę .
  • 2 miesiące temu...