Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WItam Serdecznie

Jestem nowy na forum i bardzo bym prosił o pomoc w rozwiązaniu paru problemów z moja e 34.

Podczas jazdy trzesie mi calym autem takie lekkie drgania stałe zwiekszają się przy 80 km/h i przy 160 km/h, wymieniłęm gume łączącą wał ze skrzynią wraz z podporą wału i nic to nie dało, koła wyważałem, auto ma swoją moc i jedzie bez zastrzeżeń,nie wiem co to może być czy bedzie treba wyważać wał czy może jakaś poduszka, czy dwumas. Następnym problemem jest to ze komputer wywala mi błedy braku swiatel stopu, cofania a w rzeczywistości one sa, mam brak podświetlenia listwy od nadmuchu i klimy nie wiem jak to rozebrac zeby wymienic żarówki jakiś cieżki dostęp jest, jak jeżdżę ściaga mi auto raz na lewo raz na prawo poprostu tańczy na drodze delikatnie co to może być ??

Opublikowano
Witam. Podjedź na stacje kontroli pojazdów, zrób test amortyzatorów i kontrole zawieszenia, drgania mogą występować od zużytych amorków i luzów w zawieszeniu zważywszy że koła są wyważone. Co do świateł to spróbuj na początek wymienić żarówki.
Opublikowano
zawieszenie mam nowe cale w tym problem wlasnie a zarowki zmienilem wszystki na nowe i na takie jakie maja byc
Opublikowano
mimo wszystko podjedz do diagnosty i dla swietego spokoju sprawdz zawieszenie. moze mechanior cos spieprzyl, nigdy nie masz pewnosci. bedziesz ladowal kase w nieskonczonosc, a potem sie okaze, ze byla to jakas blahostka w zawieszeniu.
Opublikowano
Temat rzeka, przerabiałem u siebie. Niby wszystko było ok, amorki niby dobre, ale okazało się, że na stacji diagnostycznej niby wszystko było dobrze, ale po zdjęciu amorka wyszło na jaw, że amorek ma luz poprzeczny, po wymianie na nowy problem zniknął.
Chroń mnie Boże, przed Diabłami w mundurach o niebieskim kolorze...
  • 2 tygodnie później...