Skocz do zawartości

330d Grzechot podczas wył silnika / drganie budy

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

330d 204KM manual.

sutacja jest taka.

jest metaliczny dźwięk podczas gaszenia silnika, no i po zgrzaniu trzepie budą. co lepsze przy wciśniętym sprzegle nie ma metalicznego grzechotu, jest tylko bujnięcie silnika

no to pewnie poduszki do wymiany, ale... co jeden to mądrzejszy.

1. dwumas jest po wymianie. ale tylko to bo niby docisk był ok. pytanie, czy to że nie zostało wymienione wszystko skutkuje tym że ten dwumas poleciał po 15 000km??

2. napinacz paska klinowego? ktoś jeszcze usłyszał że to napinacz paska? czy to coś spowodowałoby że rzuca silnikiem?

co ma do tego wciśnięte sprzęgło? czyżby było to wszystko razem?

napinacz - grzechot

docisk - drgania

MOD: tak się tytułuje wątki

viewtopic.php?f=69&t=117886

następnym razem będzie ostrzeżenie

???

Opublikowano
Witam. Miałem identyczny problem. Wszedłem na kanał i zobaczyłem ze Łącznik wału jest totalnie poszczępiony. Wymieniłem i wszystko gra. ;)
Opublikowano
Witam. Miałem identyczny problem. Wszedłem na kanał i zobaczyłem ze Łącznik wału jest totalnie poszczępiony. Wymieniłem i wszystko gra. ;)

Jesteś pewien że problem występował przy gaszeniu?

Łącznik nie ma nic wspólnego z gaszeniem silnika, gdy gasisz silnik stojąc w miejscu łącznik pozostaje nieruchomy :P

Moje BMW 330d E46 Sedan '04 (manual) wciąga średnio:

http://www.motostat.pl/user_images/15057/icon1.png

Opublikowano

ile problemów, tyle rozwiązań :mad2:

jeśli już zdążyłeś zapoznać się z dużą liczbą wątków zawartych na tym forum, dot. szarpania, drgania, jakby tego nie nazwał budy/wnętrza itp. każdy ma inny sposób na naprawę! Niestety jeszcze nikomu nie udało się potwierdzić, tejże usterki w ASO i ustalić konkretnie czego dot. usterka i jak ją wyeliminować. Jak słusznie kolega wyżej zauważył: temat rzeka.

Jednakże jeśli Ty staniesz się tym szczęśliwcem, który odnajdzie przyczynę i będzie ją wstanie opisać, przedstawić i potwierdzić, w imieniu grona był/obecnych/przyszłych użytkowników borykających się z owym problemem proszę o krótką recenzję :wink:

powodzenia