Skocz do zawartości

przycisk obok el. szyb - co to jest?

Rekomendowane odpowiedzi

• Członkowie klubu
Opublikowano

Witam

Kupiłem ostatnio E30. Mam w nim podnoszone el. szyby. Obok przycisku do podnoszenia szyb od strony pasażera znajduje się powyżej drugi podłużny przycisk, który nie wiem do czego służy.

Mam instrukcję ale po niemiecku a tego języka nie kumam... ;)

Próbowałem użyć tłumacza Google'a ale tak to przetłumaczył że nadal nic nie kumam. ;)

Czy ktoś może mi powiedzieć do czego jest ten przycisk?

W instrukcji jest napisane:

Zum Ausschalten der elektrischen Fensterheberanlage um eine Verletzungsgefahr im Fahrzeug verbleibender Kinder auszuschliessen.

Bei Stoerungen oder uberlastung schaltet der Sicherungsautomat die Anlage ab. Dann Taste wieder hineindruecken. Bei wiederholtem Abschalten BMW Service aufsuchen.

Aus Sicherheitsgruenden beim Verlassen des Fahrzeugs Zuendschluessel stets abziehen.

Achtung:

Unkontrolliertes und unachtsames Schliessen von Fenstern und Dach kann Koerperverletzungen nach sich ziehen.

Deshalb immer darauf achten, dass Kinder nicht mit den Schaltern 'spielen' koennen.

Zundschlussel beim Verlassen des Fahrzeugs stets abziehen.

Pozdrawiam

Bastek

Kiedyś: E21 315 '83, E34 520i '90, E34 525iA '92, E36 316i '95, E30 318iT '93, E46 325xi Touring, E91 325i

• Członkowie klubu
Opublikowano

Ha! A to ciekawe, bo tylne szyby mam na korbkę... ;-)

Dzięki za informację!

Pozdrawiam

Bastek

Kiedyś: E21 315 '83, E34 520i '90, E34 525iA '92, E36 316i '95, E30 318iT '93, E46 325xi Touring, E91 325i

Opublikowano
Jest to blokada tylnych szyb, żeby dzieci nie powypadały przez okna podczas jazdy :D

Blokada przednich, skoro tylne są na korbę. Jeśli tylne są elektryczne, wtedy blokada dotyczy tylnych.

Przeczytaj moje artykuły:

Test 530d F10, przekrojowy o E30 i E36

http://img40.imageshack.us/img40/1371/renoma.jpg

http://images.spritmonitor.de/310241.png