Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

chodzi o to ,że przycisk w klapie mi nie odbijał ,padły propozycje ,aby przeczyścić wd-40 itd ,ja umyłem podciśnieniem auto i przycisk chodzi jak nowy ... ( w klapie oczywiscie ).

:shock: o kurde ,to w jakimś innym temacie było . :mrgreen:

Tomek

Używane części do komputerów .

http://img409.imageshack.us/img409/6589/mkbmw.gif

• Odpowiedzi 60
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
chodzi o to ,że przycisk w klapie mi nie odbijał ,padły propozycje ,aby przeczyścić wd-40 itd ,ja umyłem podciśnieniem auto i przycisk chodzi jak nowy ... ( w klapie oczywiscie ).

:shock: o kurde ,to w jakimś innym temacie było . :mrgreen:

Heh no własenie latam po tym temacie po każdej stronie aby zrozumieć to mialeś zepsute i nie mogłem znaleźć:)

Opublikowano
bardzo przepraszam za zamieszanie :P

Tomek

Używane części do komputerów .

http://img409.imageshack.us/img409/6589/mkbmw.gif

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Szanowni Koledzy ! :)

Dołączyłem do grona posiadaczy zielonych sprężynek zamówionych przez eBay, o których mowa w temacie. Założyłem je jak opisane wcześniej i potwierdzam problem. W upalny dzień gdy je założyłem klapa 9 na 10 razy się otworzyła, natomiast już nawet w letnią pogodę się nie chce otworzyć, czasem się uchyli do połowy albo w ogóle tylko troszeczkę... Czy ktoś z Was uporał się z tą kwestią? Czy może faktycznie wymiana siłowników na nowe choć trochę polepsza sytuację?

Ah, i jeszcze jedno... w jaki sposób i czym zamontowaliście sprężynki do siłowników bo niestety póki co moje latają wzdłuż siłownika w trakcie otwierania klapy...

Pozdrawiam :)

A.K. Jr

Opublikowano

Dodam uaktualnienie ;)

Dołożyłem pod sprężynki dwie dosyć grube metalowe podkładki i przez to klapa otwiera się silniej i dużo częściej choć i tak w 5-10% przypadków pozostaje otwarta niecałkowicie jak np. w chłodnych warunkach + auto stoi tyłem wyżej niż przód itp.

P.S. wciąż czekam na wasze doświadczenia apropo ulepszen działania sprężynek i napiszcie proszę jak przymontowaliście sprężynki do siłowników żeby nie latały wzdłuż siłowników podczas otwierania?

Pozdawiam :)

• 1 rok później...
Opublikowano

Czy ktoś posiada jeszcze namiary gdzie można dostać takie sprężynki?

Lub sam chciałby swoje sprzedać bo już mu się znudziły. :)

Z góry dziękuję za pomoc.

• 8 miesięcy temu...
  • Zarejestrowani
Opublikowano
Też byłbym zainteresowany :) Pytanie tylko, czy komuś otwierała się klapa do końca... bo przeczytałem cały wątek jeszcze raz i nikt nie potwierdził poprawnego działania.
Opublikowano

Na eBay.de są dostępne niebieskie i zielone:

http://www.ebay.de/itm/2x-Federelement-SZ-8020-20-x-032-32-automatisch-Heckklappe-BMW-und-andere-TOP-/230914476391?pt=DE_Autoteile&hash=item35c3934967

http://www.ebay.de/itm/2x-Federelement-SZ-8010-20-x-032-32-automatisch-Heckklappe-BMW-und-andere-TOP-/230806799496?pt=DE_Autoteile&hash=item35bd284488

Ja zastanawiam się nad tym modem ale to dopiero na lato, w tą pogodę mi się nie chce z tym babrać :) niezależenie od tego, czy w zimie będzie się otwierać do końca - to zawsze coś, nie trzeba dotykać brudnej blachy.

A na niemieckim forum znalazłem poradnik w PDF jakby co.

Są dostępne długości 3,2 cm i 6,4 cm. Ale różnią się też oznaczeniem 8010 (zielone) i 8020 (niebieskie) wie ktoś co to za różnica?

Opublikowano
Ja też w lepszą pogodę bym zamontował, potrzebne do dwóch aut. Cena na ebaju niemieckim taka sobie w porównaniu do ceny podawanej na forum. Do tego jeszcze dwie długości, może to przed liftowe i po :)