Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jakiś czas temu zauważyłem dziwne syczenie z prawej strony samochodu, na wysokości tylnych drzwi. Podobnie syczało przy silniku, jak miałem pęknięta gumową zatyczkę przy kolektorze ssącym i zasysało powietrze.

Czy to może być pompa paliwa? Zmieniałem ją w zimę (nowa Pierburg), ale nie pamiętam czy stara też tak syczała... Zdejmowałem kanapę i dźwięk wcale nie robił się mocniejszy, tak jakby coś syczało pod spodem auta. Spalin nie czuć, więc chyba to nie łączenie układu wydechowego.

Czy u Was też to słychać? Czy to normalny objaw? Pewnie jak zwykle szukam dziury w całym :lol: :wink:

Opublikowano

Dokładnie to samo mam w 330i M54. Syczy (szumi) pompa paliwa pod tylnymi drzwiami. Pojechałem do mechanika sprawdził ciśnienie i jest ok ale też nie potrafił mi powiedzieć czy tak ma być.

Nadal szukasz przyczyn utraty mocy?

Opublikowano
Nadal szukasz przyczyn utraty mocy?

Niestety tak :evil:

Zastanawia mnie to, że po zdjęciu kanapy i odkręceniu zaślepki nad pompą ten dźwięk wcale nie stawał się mocniejszy. Tak jakby coś obok pompy syczało...

Ale skoro i u Was syczy, więc chyba nie mam się czym martwić ;)

Dzięki :)