Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, co sadzicie o chinskich felgach alu ?? Bo oferuja ladne wzory w dobrej cenie za ktorych oryginalne odpowiedniki trzeba by dac krocie...
Pozdrawiam
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ja miałem swego czasu założone włoskie podróbki wzoru Styling 67 w rozmiarze 17" (taki rozmiar w oryginale nie występuje). Jeśli chińszczyzna ma taką samą jakość jak makaron - podobny przedział cenowy - to odradzam. U mnie felgi jeździły w sezonie letnim, w zimie miałem ori 17" Motorsporty i były po roku w lepszym stanie niż podróbki.

Włoszki gubiły klar, a przy zmianie kół trzeba było być mega ostrożnym - każde dotknięcie kluczem zostawiało ślad.

Opublikowano
Dzieki, takze lepiej kupic nie zniszczony uzywany oryginal niz chinczyka :P Pozdrawiam
Pozdrawiam
Opublikowano

Wszystko zależy od tego co rozumiesz pod pojęciem "chińczyk". Jeżeli masz na myśli felgi z Allegro imitujące oryginały sprzedawane z podejrzanych cenach to z daleka od nich. Jeżeli sprzedawca nie podaje nazwy producenta, bo sam producent jej pewnie nie ma, to z jakiegoś powodu tak jest.

Ale tak samo jak w innych branżach - takie kraje, jak Chiny, Tajwan, Malezja, Indie w ogromnym tempie doganiają resztę świata i produkują całkiem sporo towarów naprawdę dobrej jakości. Wiele felg uznanych marek też jest tam przecież produkowanych.

To samo z tzw. "włochami" - jest wiele marek włoskich felg bardzo porządnie wykonanych, dobrej jakości, wytrzymałych. Ale co raz na jakimś forum ktoś wyciąga temat o kiepskiej jakości jakichś włoskich podróbek.

Kupując nie szukaj miejsca produkcji tylko sprawdzonej marki.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Racja. Ja pisałem o typowych podróbkach noname, które miały tylko ładnie wyglądać, również na metce z ceną.
Opublikowano
No mi chodzi wlasnie o takie z allegro fele, bo fakt ze wiele renomowanych firm na fabryki w azji i jest ok...
Pozdrawiam