Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Moje e46 od tygodnia cierpi na pewną dolegliwość. Momentami słyszę skrzypienie dochodzące gdzieś z tylnego zawieszenia. Nie jestem pewny co to w rzeczywistości może być. Np. w trakcie jazdy(oczywiście powoli) po nierównościach słyszę to skrzypienie. Przy czym dodam, że nigdy wcześniej nie było tych objawów. Czy to mogą być amorki?? Słyszałem, że w e39 takie objawy były spowodowane najczęściej przez tuleje na wahaczu, ale czy w e46 jest podobnie??
Opublikowano
Albo górne mocowanie amora, albo jakaś tuleja gumowa w zawieszeniu.

Najpierw, domowym sposobem, możesz kolejno pryskać poszczególne gumy na łączeniach w tulejach i zaobserwować kiedy przestanie.

Chyba że uda ci się wysłuchać dokładnie z czyjąś pomocą na kanale.

Tez mialem kiedys taki problem. Mechanik popsikal mi WD40 gdzies na jakas gume przy tylnym wahaczu i wszystko zamilklo...

Opublikowano

Miałem podobny problem. Okazalo sie ze było to zerwane mocowania tylnego mostu, tam gdzie jest tuleja przykręcana do nadwozia. Kupa roboty :(

Słyszalem ze to tak sie dzieje czasami w tych modelach i to po lewej stronie szczególnie.

Opublikowano
Popryskałem gumy na przy tulejach i rzeczywiście ucichło. Zobaczymy za jakiś czas, ale mam nadzieję, że już się to nie powtórzy.