Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
mozesz ją tez wyciąć i wgrać program który ją zastępuje (komputer motronik)... z tym że tylko jak nie masz gazu.
mario
Opublikowano

Tylko uważaj, bo same kabelki miewają różne długość :!:

Np. 316i ma sondę z 4 długimi kablami, a 318is z 4 krótkimi.

- No, stał tutaj! Był! Patrzył na swoje paznokcie! Rozpłynął się! Nie ma go!

(Bogumił Kobiela we "Wszystko na sprzedaż". Rok później rozbił się na amen swoim białym BMW).

Opublikowano
mozesz ją tez wyciąć i wgrać program który ją zastępuje (komputer motronik)... z tym że tylko jak nie masz gazu.

Witam

Czy mozesz szerzej cos na ten temat?

pozdrawiam

Opublikowano
mialem problem z sondą, nie dzialala, wtryski zalewaly, auto nie przepalalo, czarne swiece itd... (E30 325i) Gdy okazalo sie ze nie mozna w warsztacie BMW bez palnika odkrecic sondy z kolektora zdecydowalem sie na propozycje mechanika ktory usunol z komputera sterujacego silnikiem ta czesc programu ktora odpowiada za komunikacje z sondą i wprowadzil inny program ktory poprostu zastepuje sonde. Sam nie wierzylem dopoki nie zobaczylem :) pomimo odcietej sondy, gdy ustawil na odczyt, poprzez komputer, napiecie z sondy bylo w pelnym zakresie pracy czyli od ok 0,250 - 0,999 volta. Dodam ze po tym nie mam juz problemow typu uszkodzona sonda, jezdzi sie bezstresowo, auto pali normalnie, swieczki maja ladny slomkowy kolor, rurka nie okopcona, no i co najwazniejsze, zbiera sie super, a na obroty wchodzi lepiej niz na dobrej sondzie - bo jak wiecie, sonda to nic innego jak kwestia norm emisji spalin, katalizator itd ...
mario
Opublikowano
bo jak wiecie, sonda to nic innego jak kwestia norm emisji spalin, katalizator itd ...
No według mnie to bardzo się mylisz.
http://i3.tinypic.com/w1v0w6.jpg
Opublikowano

mozliwe ze sie mylę, nie sprzeczam sie, ale podobno najbardziej gienialne sa proste rozwiazania... - nic tu sie nie dzieje bo z wersji z Kat. zrobil mi to co ma wesja bez Kat. z drugiej strony jesli mozna cos uproscic to czemu nie ?? tym bardziej ze w tym przypadku jest temat sprawdzony bo osoba ta ma E30 325i od poczatku lat 90 , tez tak ma zrobione i ...jest najleprzym mechanikiem od BMW w Łodzi , jesli wiesz o kim mowie to chyba wszystko jasne ?? :)

Pozdro

mario
Opublikowano
A więc tak panowie mam BMW 325 e36 wersja na polske 1991 rok bez katalizatorów bo te emy miały dwa . Sond lambda też nie widze . Auto jexdzi rewelacyjnie tylko nasze środowisko cierpi
Opublikowano
srodowisko moze cierpi... ale Ty nie masz problemu na glowie ;) Im mniej podzespołów ktore mogą paść, tym chyba lepiej ??
mario