Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
w którymś wątku opisywałem wartości korekcji wtrysków ze swojej e39 i stwierdziliście że są kiepskie więc oddałem auto do dobrego mechanika zajmujący się naprawą głównie BMW, na początku stwierdził że 300-400 zł za regeneracje jednego wtrysku - no to powiedziałem żeby robił wszystkie 6 szt - po paru dniach dzwoni do mnie, że próbował je regenerować ale są tak "rozkalibrowane, że nie da się nic z nimi już zrobić tylko trzeba wymienić na nowe bądź inne używane w lepszym stanie" a jako że ja sie na mechanice raczej nie znam może któryś z kolegów z forum coś mi doradzi bo cena nowych jaką mi krzyknął to 1500 zł za sztuke to prawie usiadłem z wrażenia. Co robić :?: aha dodam że na tamtych starych wtryskach auto chodziło jak dla mnie normalnie zero kopcenia klekotania czy coś w tym stylu moc i spalanie też :cool2: - więc co robić dalej z tym fantem - jeździć aż padną, wymienić na nowe? szukać kogoś innego do regeneracji?
Opublikowano

Ja bym jezdzil aż padną. Mechanicy to naciągacze do potęgi n.

Być moze jescze Ci pojezdza do czasu sprzedazy. Nie pakuj sie w koszty

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
gorzej będzie jak już wsadzi swoje, rozkalibrowane
Opublikowano
przepraszam za offtop ale czy w każdej z mocy E39 (tj 184, 193itd) były montowane te same wtryskiwacze? i czy każde to cr?
"Mózg jest najbardziej przecenianym z ludzkich organów."
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Mam 5 wtrysków ze swojej starej 330d - mogę odsprzedać za rozsądne pieniądze napewno 4szt są dobre.
Pozdrawiam
Opublikowano

odnośnie końcówek to nie wiem czy w tych wtryskach jest możliwość ich wymiany czy nie trzeba całego wtrysku wymienić - odnośnie sprzedaży to ja mam ten samochód od pół roku i nie zamierzam go narazie sprzedawać

a kolega który ma do sprzedania te 4 dobre wtryski może coś więcej napisać o nich (numer wtrysku, historia, przebieg itd) no i oczywiście cena

pozdrawiam