Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej,

Temat juz byl ale do starszych modeli... poszedlem na spacer z dzieckiem i zgubilem pilot-kluczyk, najgorsze ze park jest bardzo blisko mojego domu a duzo beEmek w okolicy nie ma, kluczyka oczywiscie nie znalazlem... Wiem ze nowy kluczyk kosztuje kolo 700 zlotych ale co z programowaniem? Musial bym zakodowac nowy ma ktos jakies doswiadczenie w tej dziedzinie?!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Temat był już przerabiany. Trzeba zamówić nowy klucz w ASO i dopisac go do systemu. Nie zapomnij dopilnować usunięcia starego. Z tego co czytałem nie da się dopisać klucza którego kod nie został w fabryce zapisany do konkretnego samochodu. Każde nowe auto ma zapisane 10 kluczy (kodów). Dwa z nich dołaczane są do samochodu, a pozostałe 8 kodów pozostaje w pamięci komputera w Monachium i w razie potrzeby kodowany jest nowy klucz (bądź przekazywany kod ASO, które go programuje). Reasumując - nie da się doprogramować klucza kupionego na allegro. Oczywiście piszę tu o standardowej procedurze, bo Polacy potrafią więcej i podobno niektórzy specjaliści od oprogramowania BMW potrafią i takie rzeczy, ale osbiście odradzam bo w razie kradzieży i braku oryginalnych kluczy moze być problem z wypłatą odszkodowania. Jeśli się mylę proszę mnie poprawić.