Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam taki problem, z e34 525 bez vanosa m50 kupiłem auto 11.2009 i od razu był błąd 70 czyli sondy.

Wymieniłem ja na orginał BOSCHa błąd jednak pozostał i pojawił się drugi (70, 201) , przedzwoniłem wszystkie przewody do samego kompa wszystko ok,

na forum wyczytałem ze winą może być sam komputer, więc kupiłem drugi. niestety błędy nadal są :(

może ktoś ma jakiś pomysł ?

Opublikowano
Kolego a masz może gaz w aucie? Obiło mi się o uszy że błąd sondy nie jest w 100% gwarancją ze to właśnie ona jest ubita. Gdy silnik wychodzi poza swoje zakresy korekcji może wyskoczyć błąd sondy. A masz jakieś problemy z samochodem czy tylko tak niepokoją Cię te błędy?
Opublikowano

TAk jest sekwecja która zle chodzi auto sie dławi a gazownik twierdzi ze muszę usunąć najpierw błąd sondy,

ogólnie auto kupiłem bez gazu ale błąd był od początku w tej chwili auto zużywa 20L lpg , uważam ze na 525 to trochę za dużo.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Mialem ten sam problem.Tzn na poczatku kiedy myslalem ze 5 nie zaskoczy mnie juz.Spalanie siegalo zenitu ok 22-25l niewazne jakim sposobem jezdzilem czy na trasie czy po miescie.Po wymianie kilku sond Boschowskich (bez rezultatowo) wyczytalem ze sa tez z Siemensa (Bosch 1V) i (Siemens 5V).Moze warto zerknac.Wtedy bys musial miec przeplywke rowniez z siemensa. U mnie rezultat ponad 100%.
Opublikowano
Kolego ufo000000 masz racje skasowałem błędy i jezdziłem tylko na benzynce , błąd nie wrócił , sprawa wydaje sie prosta trzeba wgrać na nowo mapę lpg jezeli była wgrywana jak komp chodził w trybie awaryjnym.
Opublikowano

Witam

Mam problem z zasilaniem sondy. Wiesz może gdzie znajduje się bezpiecznik od sondy i którędy idzie zasilanie do niej z komputera?

Pozdrawiam