Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam . Problem polega na klekotaniu skrzyni dzieje się to tylko na postoju , luz obroty 800 silnik po dłuższej jeździe (rozgrzany) i pod dużym obciążeniem (klima światła radio) jak klima zostanie wyłączona to nie klekocze.Wcisne sprzęgło jest ok. Klekot też zanika jak popcham drążek zmiany biegów tak jak bym próbował wrzucić bieg bez sprzęgła. Sprawdzałem to na kanale i odgłos dochodzi z końca skrzyni . Gdy rano odpalam tego nie ma . Dodam iż z klekotaniem takim jeżdże już 3 lata i zrobiłem z 40 tyś. Zastanawia mnie to ile jeszcze wytrzyma skrzynia ?
Opublikowano
Byłem dzisiaj u speca od bmw i powiedział , że mam nic nie robić tylko tak jeździć , zrobie jeszcze ze 100tyś albo i więcej. Pod żadnym względem nie kupować używanej skrzyni a jak mi przeszkadza ten klekot to wlać jakiś środek typu moto doktor. Co ty na to ? Ewentualnie jaki wlać środek ? Skrzynia ogólnie nie klekocze tylko w gorące dni przy włączonej klimie - wtedy dosyć głośno !! . Jeżeli możesz to powiedz mi co w niej tak klekocze - łożysko ? Pozdrawiam
  • 2 tygodnie później...