Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
525 tds e39 co jest grane na zimnym pali z pierwszego a puzniej jak ciepły to ani rusz go( dopiero z pychu odpala) i znów jak ostygnie to odpala kupiłem i zamontowałem jakas mała skrzyneczke na allegro miała pomagac w takich sytuacjach przy odpalaniu na ciepłym silniku ale tez nie za pierwszym razem to działało przewaznie po drugim przekreceniu stacyjki a teraz znów nie pali jaka moze byc przyczyna??? nie mam juz sily do niej co robic
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Temat stary ale może komuś pomoże w awaryjnych sytuacjach- pomagało w omedze 2,5TDS - I sposób to kupic metr przewodu do powietrza w budowlace (srebrna rura z pierścieni za pare groszy średnica 60mm chyba) przeprowadzic rurę od nawiewu powietrza przy wlocie powietrza do filtra do pompy wtryskowej - cel jest jeden - chłodzenie pompy wtryskowej - u mnie pomogło. II sposób który pokazał mi kierowca tira pod wrocławiem kiedy stanąłem z rodzinką na parkingu i kicha bo nie chciał odpalic to zamoczyc kawał szmaty w zimnej wodzie i położyc na pompe aby ja schłodzic - odpalił po 5 minutach. Dziwne sposoby ale może pomoże :D
Opublikowano
stary problem był dokładnie opisywany na forum spróbuj kolego zamiast tej magicznej skrzyneczki z allegro wstawić wyłącznik i manualnie oszukiwać czujnik temperatury.chodzi o to żebyś w czasie rozruchu ciepłego silnika rozłączył przewód z czujnika temperatury do kompa w ten sposób komputer odczytuje że silnik jest zimny i grzeją świece żarowe i dostaje zwiększoną dawkę paliwa po zaskoczeniu silnika włączasz czujnik i wszystko powraca do normy, efekt murowany,powodzenia