Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam wszystkich

ludziska wchodze do auta wsadzam kluczyk wszystko dziala radio klima itd... przekrecam kluczyk i zero reakcji :mad2: nic doslownie zero

co to ???

prosze o szybka odpowiedz

Opublikowano

A słychać przynajmniej jakieś "cyknięcia" rozrusznika?

Kontrolki przygasają?

Opublikowano

tak jak juz pisalem radio klima kontrolki sie swieca jak przekrece kluczyk nic cisza :cry2:

idzie to jakos naprawic domowym sposobem ??

Opublikowano

Padł przekaźnik od rozrusznika ja miałem podobnie u siebie z tym że u mnie to sie działo stopniowo czasem chwile postał i zakręcił ale puźniej nawet nie cyknoł.

koszt 10-15 zł

Opublikowano
Wygląda to tak jak wszystkie inne przekaźniki (kostka z pięcioma wyjściami) ale nie powiem Ci który to jest dokładnie bo u mnie to było na szybko robione i poprostu był dołorzony drugi.
Opublikowano
Przekaźniki chyba są z tyłu auta tam gdzie aku czyli w sedanie otwierasz kufer i otwierasz boczek po prawej stronie dokładnie to nie wiem który to może być bo ja po niemiecku raczej nie tegez. Sprawdź czy nie jest przy którymś nadtopione gniazdo bo wtedy może coś nie stykać.
Opublikowano
Postaram się dowiedzieć ale narazie nie wiem bo jak już muwiłem u mnie to było na szybko robione i poprostu był dołorzony dodatkowy.
Opublikowano
Ja bym zaczął od diagnostyki ale warto czasami sprawdzić kostkę stacyjki. Ja spotkałem się z takim objawem w e46.
Opublikowano

Witam

Ja mam podobny problem tez mi nie chce czasami odpalic. Przekrecam kluczyk wszystko sie uruchamia a rozrusznik nawet nie cyknie a dzieje sie tak tylko od czasu do czasu jak kilka razy szybko przekrece kluczyk to w koncu odpala.

Piszecie ze to moze byc przekaznik. I tu mam pytanie czy wie ktos gdzie ten przekaznik jest w kombiku?

W bagazniku tam gdzie jest akumulator nie widze zadnych przekaznikow, z drugiej strony tez.

Musze to zrobic bo pewnego dnia wcale nie odpale i bedzie lipa.

Pozdrawiam

Opublikowano

post mozna zamknac

znalazlem problem zawiesil sie rozrusznik zapier....olilem :twisted2: mlotkiem w rozrusznik tak z czuciem i chodzi jak nowy :clap:

dzieki ludziska za podpowiedzi

Opublikowano
No to właśnie wisi rozrusznik. A jak przygasają mocno kontrolki to pewnie padł akumulator.
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam kolegów

mam podobny problem, tylko z tą różnicą ,że jeden kluczyk działa bez problemu a drugi odpala wszystkie kontrolki radio itp ale nie kręci. Co może być przyczyną - tez przekaźnik?

Pozdrawiam

Opublikowano
Witam kolegów

mam podobny problem, tylko z tą różnicą ,że jeden kluczyk działa bez problemu a drugi odpala wszystkie kontrolki radio itp ale nie kręci. Co może być przyczyną - tez przekaźnik?

Pozdrawiam

Ja bym obstawiał, że ten drugi kluczyk nie jest wkodowany skoro ten pierwszy działa bez problemu.

Pzdr.