Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

problem polega na braku przeniesienia momentu z rozrusznika na silnik

sam rozrusznik kręci jednak tak jakby bendiks padał czasem pali od razu a czasem za drugim, trzecim razem

bendiks czy elektromagnes??? ktoś wymieniał te drobnostki i wie jakie są ceny???

Przy okazji jak się zabrać do wymontowania w motorku M43 bo dojście jak patrzałem z góry jest masakryczne, z kanału jeszcze nie zaglądałem.

kultura jazdy na miare gwiazdy ;)
Opublikowano

no właśnie kwestia tego ile to pochodzi mnie najbardziej przeraża

tego jakbym zrobił to bym wiedział że tak szybko nie klęknie a przynajmniej nie szybko chyba że inna część :)

Są zakłady które zajmują się regeneracją rozruszników i alternatorów ale ile taka przyjemność kosztuje ??? nie mam pojęcia - na razie jest sobota i już wszystko pozamykane więc się raczej nie dowiem co, jak i za ile.

Ps. wielkie dzięki za linka :modlitwa:

kultura jazdy na miare gwiazdy ;)
  • 1 rok później...
Opublikowano
Postanowiłem odświeżyć troszkę temat dla potomności :) dzisiaj odebrałem BMW E36 316i (m40) od mechanika. Sprawa dotyczyła owego bendixu, wydawało się że nie bedzie taki drogi ale co się okazało?? bendix i jeszcze jakaś tam jedna część kosztowały 170zł i do tego 60zł robocizna. Sam bym się nie podjął roboty z tym bo to za dużo kombinacji z tym... Pozdrawiam :)