Skocz do zawartości

BLOS-Regulacja-POMOCY!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kolegów i koleżanki!

Potrzebuję pomocy w sprawie regulacji blosa,bo okropnie dużo mi pali,a byłem już u gazownika wyregulować i nie ma wielkiej różnicy.Czy wiecie którą śrubą się reguluje,żeby mnie palił?

Opublikowano
  • Autor
Jakie masz spalanie na blosie?
Na zwykłej instalacji paliła mi 17l/100km po mieście max.,a na blosie po regulacji u gazownika pali mi 25l/100km min.
Opublikowano
Regulował ci coś przy parowniku???Śruby od regulacji na parowniku muszą być odkręcone na max.Regulujesz tylko przy blosie i najlepiej w połączeniu z analizatorem spalin.Pamiętaj,żeby od czasu do czasu wyjmować blosa i czyścić go lubi się przycinać.
Nur bmw e32
Opublikowano
u mnie z silnikiem 3.0 pali 15 na blosie jazda mieszana.parownika nie ruszałem a śrubę tę dużą od blosa mam zakręconą na maxa.gdy była odkręcona tylko około 3/4 obrotu auto było wyraźnie mocniejsze ale spalanie od razu podskoczyło do 19l-było nawet mocniejsze niż na benzynie.parownik nie koniecznie powinien być rozkręcony na maxa wiem z doświadczenia zależy jaki jest wydajny ja mam brc140kw.na analizatorze przy całkiem zakręconej śrubie od blosa i tak pokazywał,że jest za bogato...jeszcze ważne jest umiejsowienie blosa u mnie jak był założony za przepływka to wogóle nie miałem wolnych obrotów dopiero jeden gazownik mi powiedział abym go przeniósł przed przepływkę.niektórym blos działa i za i przed przepływka to zależy od rodzaju przepłyki ja mam klapkowa.słyszałem opinie użytkowniów,ze przed przepływka pali sporo mniej.....więc proponuję najpierw zakręcić dużą śrubę od blosa na maksa i wtedy zobaczyć jakie będzie spalanie.gazownicy których spotkałem w moim mieście nie chcieli podjąć sie regulacji ponieważ nie kalkuluje im się to
PRZEDNI NAPĘD JEST DLA DZIEWCZYNEK
Opublikowano
  • Autor
Dziękuję kolegom!Jutro spróbuje pokręcić i jak już będę wiedział,czy jest lepiej,to dam znać.