Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam wszystkich!!!!mam maly problemik,mianowicie zakupilem nowe alofelgi 18 do mojej e90,wczesniej jezdzilem na 17 run flat-no i teraz potrzebuje kupic jakis zapas(malutka dojazdowke),czy ktos ma pojecie jakie musi miec rozmiary,czy moze to byc 16 czy 17 i czy bedzie pasowac od e46.z gory dzieki!
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

Witam,

rowniez przymierzam sie do kupna dojazdowki do mojej e90. Na ten temat znalazlem jeszcze ponizsze wpisy:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=70&t=124597&start=0

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=70&t=115895&start=0

Z tego co udalo mi sie wyczytac to (poprawcie mnie jak sie myle):

- otwor centrujacy: 72,5 mm

- rozstaw srob: 5x120

- rozmiar felgi: 17"

- rozmiar dojazdowki jaki bedzie pasowac: 125/80R17 ET 30

Mam u siebie sportowe zawieszenie:

"0226 Sports suspension settings"

wiecie moze czy rozmiar zaciskow/piasty jest taki sam jak w standardowym zawieszeniu?

Jak jest ze srubami? Mam obecnie zalozone 18" z letnimi a zimowki mam na 17". Czy te same sruby moge stosowac do wszystkich felg (17", 18" i dojazdowka)?

Opublikowano

do 318d/320d wystarczy dojazdowka 16"

Ale jak juz sie przekonalem felga feldze nie rowna.

Probowalem ostatnio do 325d zalozyc 17" na zime od Z4 i niestety na tyl nie wchodza :x - przeszkadza zacisk, wiec nie da sie przerzucac felg miedzy modelami, mimo ze offset, otwor centrujacy i rozstaw srub jest taki sam.

Beste Maschine der Welt
Opublikowano
do 318d/320d wystarczy dojazdowka 16"

Ale jak juz sie przekonalem felga feldze nie rowna.

Probowalem ostatnio do 325d zalozyc 17" na zime od Z4 i niestety na tyl nie wchodza :x - przeszkadza zacisk, wiec nie da sie przerzucac felg miedzy modelami, mimo ze offset, otwor centrujacy i rozstaw srub jest taki sam.

witam musialo byc inne et nie takie samo inaczej felga by pasowala przypuszaczalnie 3ka ma 35 a z4 45 wiec dlatego obcieralo o zacisk.pozdr

Opublikowano

Wg mnie et dla z4 (oprocz M) i e90 (mowie tu o wersji z napedem na tyl, przed liftem) jest takie samo czyli 47

Poza tym ET nie ma tu zadnego znaczenia bo oznacza cofniecie/wysuniecie felgi wzgledem piasty, blotnika etc a felga od Z4 - mowie tu o wzorze 103 ma poprostu za mala wewnetrzna srednice, mimo ze ma 17".

P.S. 325d ma wieksze tarcze z tylu, a w z4 sa one na tyle male ze mozna bez wzgledu na wersje silnikowa zalozyc z tylu nawet 16"tki.

Beste Maschine der Welt
Opublikowano
albo alternatywa - assistance

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv