Skocz do zawartości

318i Problem z przyciskiem zamykania szyberdachu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Wiec tak mam mały problem z przyciskiem od szybe dachu, wieć tak jak naciskam na otwarcie i docisnę drugi raz to szyber sam się odsuwa do końca, natomiast jak go zamykam do tak jakby to muszę trzymać i czekać aż się zamknie niby słychać jak go drugi raz dociskam ale jednak nie działa w czym jest problem guzik do wymiany czy może problem jest gdzieś na instalacji... może ktoś z forumowiczów podpowie jak sobie z tym poradzić.

Pozdrawiam

Opublikowano
Pewnie przycisk, też tak miałem tyle że z tym od szyby, wyjmij go, postaraj się napsikać do niego np WD-40. Można by było także miernikiem sprawdzić czy działa prawidłowo czy nie, ale nie mając go na swoim biurku nie powiem które piny sprawdzać, sam musiał byś kombinować, wiele opcji niema.
Opublikowano
Zaraz pujdę go wyciągnąc z auta i zobacze mozę faktycznie sie cos zabrudziało bo niby czuć pod palcem drugi nacisk jak sie mocniej przyciśnie ale szyber sie nie zamknie sam.
Opublikowano

u mnie przycisk od szyberdachu nie ma tego "drugiego dna" jak przyciski od szyb i musze go trzymać zarówno jak chce otworzyc i zmaknąc :/

czy wystarczy przelożyć przycisk żeby to działało ?

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano
Chciałbym się wtrącić do tematy gdyż tak jak forumowicz wcześniej nie mam drugiego dna w przycisku, zastanawiałem się więc czy nie był on już może wcześniej wyciągnięty i czy można by go wymienić na taki który otwierałby go sam automatycznie do końca?