Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1. Drodzy koledzy, poszukuję dobrego, sprawdzonego warsztatu regeneracji turbosprężarek i wtrysków w Bielsku Białej lub najbliższej okolicy (do 30 km).

2. Czy ktoś może mi polecić dobry, sprawdzony warsztat któremu można zlecić bez obaw naprawę Bety, oczywiście w B-B , oprócz ASO Sikora

Opublikowano

witaj, z tego co się orientuje w bielsku jest chyba tylko jeden zakład zajmujący się regeneracją suszarek - ulica wyzwolenia nr bodajże 110, zero opinii na necie czy to złych czy to dobrych ani na tym forum bmw czy forum audi klub polska, jakieś dwa miesiące temu podjechałem popytać, gość wycenił regeneracje turba do 530d na 1200zł netto jeśli wałek do wymiany, jeśli wałem dobry 800-900 też netto - wniosek cena praktycznie zawsze wyniesie 1200 netto. Jestem właśnie po regeneracji turbiny, wybrałem zakład Ream Poland - oddział Radziszów koło Krakowa (i tak wysyłają do lublina), są drodzy ale mają same dobre opinie, z fakturą 1400 netto, bez 1400brutto, 12miesięcy gwarancji, po regeneracji przejechałem dopiero jakieś 700km więc swojej opinii o tym zakładzie jeszcze nie jestem w stanie wystawić

dobry, polecany na forum bmw podbeskidzie zakład specjalizujący się w bmw jest na bystrzańskiej (rejon skrzyżowania z ul willową) - AutoMaxi, jak chcesz nr tel na priv, moje autko tam naprawiałem, znają sie, fachowcy, nie tani, ale moim zdaniem warto, aha dają 10% rabatu na naprawy jak się podasz na forum bmw

życie jest za krótkie, żeby jeździć dieslem ;)
Opublikowano

Ja znam dobrą firmę zajmującą się regeneracją turbo w Koszalinie.

Naprawiali mi już nie jedną i wszystkie chodzą do dziś.

Poza tym naprawiali mi turbiny do dużych maszyn budowlanych i efekt taki sam żadnych kłopotów.

Jak coś to wal na PW to dam namiary.

Pozdro

PS: wiem że to dalej jak 30 km ale czasami warto popatrzeć troszkę dalej :lol:

Opublikowano
Ja znam dobrą firmę zajmującą się regeneracją turbo w Koszalinie.

Naprawiali mi już nie jedną i wszystkie chodzą do dziś.

turbiny ze zmienną geometrią łopatek tez ci regenerowali?

Opublikowano

Tak,

kilka od 1,9 TDI, jedną od nissana 1,8, także facet ma pojęcie i daje gwarancję:))

Powiem Ci że wszystkie jakie odebrałem od niego wyglądały jak nowe po regeneracji i śmigają do dziś.:))

Co najważniejsze u niego to to że nie powie nic dopóki nie rozbierze turbiny i określi stopień uszkodzeń. W mojej historii jedną turbinkę od Passata i jedną od maszyny budowlanej Volvo już nie naprawił bo była za mocno uszkodzona po korpusie i wtedy załatwił nówkę za naprawdę rozsądną kasę:))

Pozdro

PS: Turbiny mają zmienną geometrię, ale nie łopatek (łopatki są stałe w wirniku tylko geometria korpusu gdzie pracuje wirnik jest zmienna:) ). Według jego jak i również mnie to zmienna geometria turbiny zwiększa tylko ilość elementów do zregenerowania i troszkę koszt naprawy ale nie dyskryminuje takich turbin przed regeneracją.

Opublikowano
kolego przemek 530d, dzięki za wartosciowe info :cool2: . Na pewno mi się przydadzą. Jeśli chodzi o warsztat z Bystrzańskiej to oni wysyłają turbawki gdzieś do Żor, ponoć to sprawdzona firma. Ostatnio dowiedziałem się od gościa z BMW klub podbeskidzie , że jest dobry warsztat naprawczy w Ligocie koło Czechowic, ale ja tam nie byłem.