Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

[E36 316i 1992]

Witam, moj problem polega na tym, że po jakimś czasie od ruszenia znow zapala mi sie światło. Czasami zgasnie, czasami musze wylaczyc przyciuskiem.

Przysik wlaczony jest w pozycji srodkowej.

Pozdrawiam.

BMW - Bo Mozesz Wiecej...
Opublikowano

Najprawdopodobniej masz problem albo z włącznikiem w podsufitce, tam czesto sie te blaszki rozchodzą, tak samo miałem u siebie, z tym że u mnie sie nie zapalało, podłożyłem zwitek papieru pomiedzy włącznik, a ścianke, by lepiej dociskało i jest dobrze :cool2:

Druga sprawa, to możesz mieć uszkodzony wyłącznik w drzwiach, banalna sprawa, sprawdzisz to prosto, otwórz po kolei drzwi i wciskaj go palcem, patrz co sie dzieje.

Opublikowano

Najprawdopodobniej masz problem albo z włącznikiem w podsufitce, tam czesto sie te blaszki rozchodzą, tak samo miałem u siebie, z tym że u mnie sie nie zapalało, podłożyłem zwitek papieru pomiedzy włącznik, a ścianke, by lepiej dociskało i jest dobrze :cool2:

Druga sprawa, to możesz mieć uszkodzony wyłącznik w drzwiach, banalna sprawa, sprawdzisz to prosto, otwórz po kolei drzwi i wciskaj go palcem, patrz co sie dzieje.

Opublikowano
przycisk w pozycji srodkowej to WYLACZONE ja tak mam nie powinno sie wogłle zpalac.Myle sie?

1. Pozycja na lewo. Cały czas wylaczone.

2. Pozycja srodkowa. Uruchamiaja sie przy otwarciu drzwi lub przy dezaktywacji CZ i AA.

3. Pozycja na prawo. Caly czas właczone.

Jesli chodzi o wlacznik to tam jest wszystko dobrze, a jesli o guziczki przy drzwiach to dzialaja bez zarzutu.

Mam pytanie, gdzie znajduje sie modul sterujacy sciemnianiem? Moze to cos z nim nie teges :)

Pozdrawiam

Opublikowano
Nie ma za co. W koncu masz serie 5. A gdzie jest ten sciemniacz u Ciebie?
Opublikowano
normalnie na srodeczku przed szybrem

czyli jest to razem z lampkami i wlacznikami?

Opublikowano

witam

w e36 sciemniacz jest na dole w przednim prawym słupku bodajze w całosci z modułem centralnego zamka

pozdrawiam

POSPOLITUS MANIAKUS BEEMWUUS
Opublikowano
Zobacz czy wyłącznik w dzwiach nie jest już trochę powycierany od zamykania dzwi. Jak tak miałem u siebie :!:

w tylnych drzwiach przyciski sa ok, ale nie moge znalezc w przednich, gdzie tam sa te czujniki?

Opublikowano
No to sobie troszke poszukam.

Dziekuje za odpowiedzi.

Pozdrawiam!

Nic nie rozbieraj . Nie w środku tylko po środku. Nie jak zamek od drzwi tylko na słupku co masz zamontowany ten mechanizm co trzyma dzwi jak się zamknie (nie wiem jak się to nazywa i datego tak mieszam)