Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam przymierzam sie do zastosowania gazu w moim samochodzie ,przeglądając forum i ten dział nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie :( a dokładnie

jaką sprawdzoną instalacje do bmw 1.8 automat 2000r polecacie

Druga sprawa czy przy około 1500 km miesiecznie warto o przeróbke ? (osobiscie mysle ze tak :) )

Chodzi mi o producenta i jaką sekwencje

Pozdrawiam

E46 2000 r

1.8i

Steptronic

Full Opcja

ślicznotka :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

O gazownikach w woj Śląskim na forum było wiele razy! Wystarczy DOBRZE poszukać ;)

Jeśli chcesz mieć spokój, to załóż coś droższego i pewnego jak brc, lub prins. Dużo ludzi jeździ też na stagu i raczej nikt nie narzeka.

Pozdrawiam

Przeczytaj moje artykuły:

Test 530d F10, przekrojowy o E30 i E36

http://img40.imageshack.us/img40/1371/renoma.jpg

http://images.spritmonitor.de/310241.png

Opublikowano
Witam

O gazownikach w woj Śląskim na forum było wiele razy! Wystarczy DOBRZE poszukać ;)

Jeśli chcesz mieć spokój, to załóż coś droższego i pewnego jak brc, lub prins. Dużo ludzi jeździ też na stagu i raczej nikt nie narzeka.

Pozdrawiam

Blagam tylko nie BRC :D

Instalacje sa oki tylko ich instalatorzy maja male pojecie :mad2:

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Opublikowano
1500km miesięcznie to jest nieduży przebieg, więc instalacja gazowa moim zdaniem oszczędnością sporą nie będzie. Uwagę należy też zwrócić na koszta eksploatacji i samej instalacji, przelicz raz jeszcze po jakim czasie Ci się to zwróci i kiedy masz zamiar sprzedać samochód.
Opublikowano

Liczenie kosztów to wydaje mi sie jest to indiwidualna sprawa od sytuacji :)

bo wes przykład

masz 3k na wakacje i oferte pracy za 2.500 ale jest okolo 40km dojazdu w jedną strone

co byś wybrał ?

zainwestowac tą kase w gaz i miec 300-350zł mniej z wypłaty

czy

Tydzien sie pobawic a 650 -700zł mniej z wypłaty miesiecznie

ps

to jest takie szybkie liczenie z łba i na kartce , wiem ze w praktyce to troche inaczej wygląda ale to takie przyblizenie

Pozdrawiam

E46 2000 r

1.8i

Steptronic

Full Opcja

ślicznotka :)