Skocz do zawartości

pomocy problem z czerwoną lampka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam mam problem za komputerem w e 34 mam zamontowany jakis klakson jest on połączony z czerwoną lampka na środku pulpitu pod szyba nic sie z nim nie działo a teraz skrzeczy co to jest? Odcina zapłon mam alarm juz w samochodzie ale to nie mam pojecia co to jest??????
Opublikowano
to jest orginalny alarm BMW. Jak nie masz orginalnego pilota to włączasz i wyłączasz go kluczykiem.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
miałem coś podobnego albo takiego samego otwierałem samochód chciałem odpalić wkładałem kluczyk nie palił włączał sie bardzo głośny jakiś alarm poszedłem do elektryka i zrobił nic nie było z komputerem tylko czujnik od czegoś nie pamiętam był zaśniedziały i nie dawał sygnału
Opublikowano
to jest orginalny alarm BMW. Jak nie masz orginalnego pilota to włączasz i wyłączasz go kluczykiem.

No nie mogę się z Tobą zgodzić, jeśli to oryginalny alarm BMW to nie da się go włączyć innaczej jak tylko z pilota w kluczyku. Przekręcenie zamka kluczykiem nie uruchamia alarmu.

Pozdrawiam

Gomes

Opublikowano
Uruchamia go również przekręcenie kluczykiem w zamku w pozycję ryglowania i domykania szyb - jeśli są elektryczne. Jest to następna pozycja kluczyka w zamku po zamknięciu. Tylko nie we wszystkich modelach E34
Opublikowano
Uzbrajanie i rozbrajanie alarmu zamkiem jest według mnie pozbawione sensu gdyż można za pomocą śrubokręta otworzyć samochód i tym samym rozbroić alarm. Nie twierdzę że nie ma takich fabrycznych instalacji w BMW ale jeśli są to projektant tego systemu nie był zbytnio rozgarnięty.

Pozdrawiam

Gomes

Opublikowano

Niemcy to nie Polacy i systemy zabezpieczeń były ubogie.

Tam jeszcze nie znali terminu "łamak" i bardzo wierzyli w słowo kluczyk

A u nas nawet kłódka nie jest dobrym zabezpieczeniem . :D

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

Mam takie pytanie jak mam tą lampkę od alarmu na desce rozdzielczej w nawiewie to jak sobie bym dokupił oryginalny kluczyk z guzikiem od alarmu to będę mógł nim zamykać drzwi centralnym i włączać alarm :) ??

Dzięki i pozdrawiam

Opublikowano
Podejrzewam ze tak, ale jeżeli oryginalnie nigdy go nie było to kto wie czy nie trzeba będzie dokupić odbiornika fal radiowych. Należałoby to sprawdzić
Opublikowano
nie wiem czy orginalnie był bo ja przy kupnie od poprzedniego właściciela dostałem tylko jeden komplet kluczy.