Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam mam problem za komputerem w e 34 mam zamontowany jakis klakson jest on połączony z czerwoną lampka na środku pulpitu pod szyba nic sie z nim nie działo a teraz skrzeczy co to jest? Odcina zapłon mam alarm juz w samochodzie ale to nie mam pojecia co to jest??????
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
miałem coś podobnego albo takiego samego otwierałem samochód chciałem odpalić wkładałem kluczyk nie palił włączał sie bardzo głośny jakiś alarm poszedłem do elektryka i zrobił nic nie było z komputerem tylko czujnik od czegoś nie pamiętam był zaśniedziały i nie dawał sygnału
Opublikowano
to jest orginalny alarm BMW. Jak nie masz orginalnego pilota to włączasz i wyłączasz go kluczykiem.

No nie mogę się z Tobą zgodzić, jeśli to oryginalny alarm BMW to nie da się go włączyć innaczej jak tylko z pilota w kluczyku. Przekręcenie zamka kluczykiem nie uruchamia alarmu.

Pozdrawiam

Gomes

Opublikowano
Uruchamia go również przekręcenie kluczykiem w zamku w pozycję ryglowania i domykania szyb - jeśli są elektryczne. Jest to następna pozycja kluczyka w zamku po zamknięciu. Tylko nie we wszystkich modelach E34
Opublikowano
Uzbrajanie i rozbrajanie alarmu zamkiem jest według mnie pozbawione sensu gdyż można za pomocą śrubokręta otworzyć samochód i tym samym rozbroić alarm. Nie twierdzę że nie ma takich fabrycznych instalacji w BMW ale jeśli są to projektant tego systemu nie był zbytnio rozgarnięty.

Pozdrawiam

Gomes

Opublikowano

Niemcy to nie Polacy i systemy zabezpieczeń były ubogie.

Tam jeszcze nie znali terminu "łamak" i bardzo wierzyli w słowo kluczyk

A u nas nawet kłódka nie jest dobrym zabezpieczeniem . :D

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

Mam takie pytanie jak mam tą lampkę od alarmu na desce rozdzielczej w nawiewie to jak sobie bym dokupił oryginalny kluczyk z guzikiem od alarmu to będę mógł nim zamykać drzwi centralnym i włączać alarm :) ??

Dzięki i pozdrawiam