Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jakie opony na 18-stke zalozyc oto moja sugestia 255/35 tyl i 225/40 front Czy mam racje? poprosze o porade w tej kwesti auto ma 2.0 o mocy 150km

z góry dziekuje wszystkim za pomoc

Pozdrawiam:)

Opublikowano

Jezscze jedno taka opona 255/35 na tyl nie bedzie za duza na taki motor o mocy 150km?

Dziekuje z góry za pomoc:)

Opublikowano

Chodzi mi o to czy auto nie bedzie za mułowate no wiesz wkońcu jest to 255 wiec opory sa wieksze niz w 235 dlatego pytam czy bedzie oki?? musze byc pewien opony które chce kupic to Bridgestone Potenza RE050 wiec wydatek kosmos

Pozdrawiam:)

Opublikowano

Opory toczenia opony nie zależą tylko od szerokości, ale głównie od składu mieszanki. Więc opony miękkie, przyczepne będą miały większe opony toczenia przy szerokości np. 225, niż inne, twardsze opony o szerokości 255. niż opony o większej szerokości.

A na jakim rozmiarze teraz jeździsz?

Opublikowano

Obecnie na 235/40/18 szerokosc felgi 8 myslisz ze bedzie dobrze jak zaloze 255/35 na tyl i 225/40 na front?Wiesz zeby nie bylo duzych strat:(

Jeszcze raz dzieki za pomoc.

pozdro!

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

witka

szybkie pytanko mam aktualnie zalozone 235/40/18 i 265/35/18 czyli jak fabryka dala

mam okazje kupic dobre 245/35/18 i pytanie czy moge je zalozyc

przeliczylem kalkulatorem doboru opon i wychodzi -1,6 % czyli niby miesci sie w granicy

jak to widzicie????

pozdro

zycie zaczyna sie po 50i