Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich, tez zabieram sie za SWAP w moim e36 i mam wersje z M40 bez EWS a SWAP jest z EWSem, lecz moge miec caly jego komplet, ale zeby go zamontowac potrzebuje pinout sterownika silnika zebym wiedzial gdzie sie mam wpiac, dysponuje ktos takowym ? Odrazu zaznaczam ze wiem ze mozna wywalic EWS ze sterownika ale jako ze moge miec kompolet narazie nie chce tego robic. Pomoze ktos ?
  • 1 miesiąc temu...
  • Odpowiedzi 52
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Witam kolegow mam pytanko jesli mam ews w compocie z 2000r to musze cos przerabiac zeby wrzucic m52 z 95r? i czy nie musze zmieniac nic w wielozlaczu?
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Hej, właśnie robię identycznego swapa z M40B18 91 rok na M52B20 96 rok. Wszystko mam z dawcy itp. ale w kostce do EWS'a od dawcy nie ma pinu 9. To jest masa czy jakiś sygnałowy? U siebie też nie mam bezpiecznika pod F28 pod, który według schematu należałoby podpiąć pin 9.

Dokładać ten kabelek czy jest zbędny skoro nie było?

EDIT:

Nie trzeba, ponieważ dowiedziałem się, że jest on odpowiedzialny za sygnał przy automatycznej skrzyni biegów ;) a autko odpaliło :D