Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, czy w e46 99 rok silnik m43 1,9, jest takie coś jak kontrolka małego poziomu oleju w skrzyni, bo dziś jestem po przeglądzie i okazało się że poci się olej z zimeringu w skrzyni skąd wychodzi wał do tylnego mostu, pomału się poci i skrapla na korku spustowym, napewno jest to od niedawna ale ciekawi mnie czy jak na tyle ubędzie oleju ze skrzyni że będzie mało to czy zaświeci się jakaś kontrolka czy wogóle takiej nie ma...

czy ktoś ma jakiś link objaśniający wszystkie kontrolki wystepujęce w e46?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jest sruba do kontroli stanu oleju wystarczy ja odkrecic,na skrzyni sa 2 jedna do sustu oleju druga do napelniania i kontroli stanu oleju.
Opublikowano
ok a w silniku m43 z jakiego miejsca dojdę do tej kontrolnej śruby, od kanału? z boku skrzyni śruba? i jak tam sie stan sprawdza, ma olej wylatywać czy co, sory za takie banalne pytania, ale nigdy w skrzyniach nie sprawdzałem oleju
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
ta sruba do kontroli oleju w skrzyni słuzy tez do jej napełnienia. oleju leje sie do skrzyni tyle aż zacznie wyciekać. Wiec jak ja odkrecisz moze wylecieć a nie musi

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii