Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich i prosze o pmoc. Mam taki problem(bmw 530d 2001 rok) : Wszystko dzialalo dobrze samochod zostal na prkingu. Nastepnego dnia nie odpala. Nie wiem jak dziala immobilaizer w chwili kiedy on odcina napiecie rozrusznik powinien krecic czy rozrusznik nie powinien drgnac. Jaka moze byc ewentualna przyczyna ze samochod nie odpala tzn silnik wogole nie daje oznak zycia ale rozrusznik kreci.

Z gory dzikuje za odpowiedz

Opublikowano
Np. padnięta pompka paliwa pod progiem kierowcy (pompa progowa).
Opublikowano

Od pompki progowej bym zaczął. Jeśli po przekręceniu kluczyka i odpaleniu kontrolek słychać jej dość głośne buczenie to znak, ze zaczyna już padać. Normalnie jej praca powinna się objawiać bardzo delikatnym buczeniem z okolicy pod fotelem kierowcy (siedziskiem fotela). Dodatkowo sprawdź czy auto odpali Ci po kilkukrotnym tupaniu butami w podłogę. Jeśli po takim zabiegu poktórymś razie silnik odpali to na 200% masz do wymiany pompkę progową - ona najbardziej odpowiada za odpalanie silnika. Podczas jazdy od jakichś 2500 obr. auto robi się mułowate.

Pzdr.

Opublikowano
Ma przyjechac majster z komputerem mam nadzieje ze to wszystko wyjdzie i komputer zarejestrowal blad. Bo dzien wczesniej mialam problem z kluczykami tzn zapodzil sie ten co na codzien uzywam, wiec wizelam zapasowy i wszystko dzilalo zapalilam samochod, zgasilam i zamknelam a nastepnego dnia juz nie odpalil myslalam ze to moze cos z kluczykiem lub immobilaizerem nie wiem . Serdecznie dzikuje za poswiecony czas i jesli ktos ma jeszcze jakas sugestie to prosze o pomoc.
Opublikowano
Ja bym obstawiał czujnik położenia wałka....a co jest do wygrania jak już ktoś zgadnie? :norty:
Wszyscy wiedzieli że tego nie da się zrobić. Aż pojawił się jeden co nie wiedział...i zrobił.