Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Wiatm ostatnio pekla mi klamka tzn raczka wewnatrz od strony kierowcy i kupilem druga zalozylem a tu znow by pekla bartdzo ciezko otwiera sie drzwi od srodka za pomoca klamki nie idze dopiero jak mocno pociagne za linke to wtedy sie otwiera co to moze byc?
Opublikowano

Może gdzieś linka w boczku jest załamana albo haczy o coś. Ewentualnie się przetarła i blokuje w pancerzu. Ja bym zaczął od obejrzenia właśnie linki - czy gdzieś w boczku się nie sklinowała. Jeśli linka jest ok to wtedy obejrzał bym sam zamek. Spróbowałbym go trochę przesmarować jakimś smarem lub WD40 trochę prysnąć.

Pzdr.

Opublikowano
dzieki wielkie za porady udalo sie okazalo sie ze linka ktora idzie do obudowy klamki musi byc wsadzona w taka szczeline a nie byla wsadzona i dlatego nie bylo odpowiedniego naciagu linki i musialem ostro ciagnac za linke i w ten sposob pekla mi klamka.