Skocz do zawartości

328i problem z immobilizerem ??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam pytanie odnosnie immobilizeru gdyz posiadam u siebie taki smieszny immobilizer ktory chyba wlasciciel poprzedni sam sobie zalozyl a on mnie denerwuje z jednego powodu gdyz dziala on tak ze musze przylozyc taka kosteczke w miejsce gdzie znajduje sie otwieranie dachu w cabrio tzn obok tego albo tam gdzie niektorzy jak maja podgrzewane siedzenia to tam chyba jest ten przelacznik i w sumie nie denerwowal by mnie gdyby trzeba bylo polozyc raz a ja musze przykladac za kazdym razem nawet jak zgasnie samochod :/ a jest to troche niebezpieczne bo czasami np gasnie mojej dziewczynie zadko bo zadko ale zdaza sie i raz jej zgasl samochod jak chciala przjechac ulice dobrze ze nic nie jechalo to zdazyla zrobic ta cala operacje i czy mozna zrobic taki immobilizer np jak moj kolega ma w e38 ze ma w kluczyku i naciska tylko raz jak chce odpalic a pozniej moze mu gasnac i odpala bez ponownego nacisniecia.

______

Poprawiłem tytuł tematu. Proszę się stosować do formatu tytułowania wątków obowiązującego w tym dziale. Następnym razem będzie ostrzeżenie. mattiss

Opublikowano

wywal to ustrojstwo i koniec

przecież masz immo w kluczyku

Opublikowano
  • Autor
no wlasnie gdybym mial w kluczyku to bym to wywalil ale ja nic nie mam tzn nic nie przyciskam przed uruchomieniem w kluczyku
Opublikowano
Ja też mam imo w kluczyku i nic tam sie nie przyciska jak odpalasz silnik.Poprostu w kluczyku jest kosc imo(taka malunia kosteczka)a w stacyjce czujka,i w czasie przekrecania klucza ,kosc daje impuls (chyba magnetyczny,bo kosc nie ma żadnej baterii-nie wiem) na czujke i imo masz zalączone-ok
Opublikowano
  • Autor
aha no to tamten immo poprostu odlacze jak tak :) dzieki za pomoc :)
Opublikowano
Nie wiadomo czy jak tak po prostu odłączysz czy będzie odpalać, nie wiadomo jak to poprzedni wynalazca podłączył, czy jest jakaś centralka do tego...
Opublikowano
  • Autor
no wlasnie nie wiem jak to tam jest wiem ze musze tylko taka kosteczke przylozyc i moge odpalac tyle wiem o tym immo nic wiecej :roll: i chcialbym tak jak wlasnie moj kolega ma w e38 ze w kluczyku przyciska przed odpalenie i nie musi tego za kazdym razem robic a jak juz sienie da to poprostu to odlaczyc bo troche jest niebezpieczny ten immo
Opublikowano
Dołożył ktoś Ci immo taki jak był w tico lub w passacie b4 :) Podjedź do elektryka niech to wybada i wyrzuci, twój kolega też ma jakiś wynalazek, normalny immobilizer jest taki jak kolega wcześniej powiedział w kluczyku, dorobisz identyczny kluczyk, auto otworzysz ale go nie odpalisz na tym to polega.
Opublikowano
zawsze możesz kosteczkę na kropeleczke przylepić :mrgreen:
kultura jazdy na miare gwiazdy ;)
Opublikowano
  • Autor
hehe w sumie nie musze na kropeleczke bo to jest taki magnes i sie trzyma ale to chodzi o to ze jest troche niebezpieczny i to mnie boli najbardziej ok podjade do elektryka i niech zobaczy.
Opublikowano
pewnie jak byś poleciał po kablach to dojdziesz do stacyjki gdzie będzie cięty przewód z zapłonu i tam wystarczy go odpiąć i z powrotem połączyć fabryczny przewód. Napewno znajdziesz miejsce gdzie są łączone kable nie koniecznie przy stacyjce bo może być odcięta np. pompa paliwa ale zasada ta sama, jedziesz po kablach i dochodzisz do "punktu zaczepienia"
kultura jazdy na miare gwiazdy ;)
Opublikowano
  • Autor
aha no to jak juz tak to ja sprobuje popatrzec moze mi sie uda dzieki za pomoc :)