Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam pytanie odnosnie immobilizeru gdyz posiadam u siebie taki smieszny immobilizer ktory chyba wlasciciel poprzedni sam sobie zalozyl a on mnie denerwuje z jednego powodu gdyz dziala on tak ze musze przylozyc taka kosteczke w miejsce gdzie znajduje sie otwieranie dachu w cabrio tzn obok tego albo tam gdzie niektorzy jak maja podgrzewane siedzenia to tam chyba jest ten przelacznik i w sumie nie denerwowal by mnie gdyby trzeba bylo polozyc raz a ja musze przykladac za kazdym razem nawet jak zgasnie samochod :/ a jest to troche niebezpieczne bo czasami np gasnie mojej dziewczynie zadko bo zadko ale zdaza sie i raz jej zgasl samochod jak chciala przjechac ulice dobrze ze nic nie jechalo to zdazyla zrobic ta cala operacje i czy mozna zrobic taki immobilizer np jak moj kolega ma w e38 ze ma w kluczyku i naciska tylko raz jak chce odpalic a pozniej moze mu gasnac i odpala bez ponownego nacisniecia.

______

Poprawiłem tytuł tematu. Proszę się stosować do formatu tytułowania wątków obowiązującego w tym dziale. Następnym razem będzie ostrzeżenie. mattiss

Opublikowano
no wlasnie gdybym mial w kluczyku to bym to wywalil ale ja nic nie mam tzn nic nie przyciskam przed uruchomieniem w kluczyku
Opublikowano
Ja też mam imo w kluczyku i nic tam sie nie przyciska jak odpalasz silnik.Poprostu w kluczyku jest kosc imo(taka malunia kosteczka)a w stacyjce czujka,i w czasie przekrecania klucza ,kosc daje impuls (chyba magnetyczny,bo kosc nie ma żadnej baterii-nie wiem) na czujke i imo masz zalączone-ok
Opublikowano
Nie wiadomo czy jak tak po prostu odłączysz czy będzie odpalać, nie wiadomo jak to poprzedni wynalazca podłączył, czy jest jakaś centralka do tego...
Opublikowano
no wlasnie nie wiem jak to tam jest wiem ze musze tylko taka kosteczke przylozyc i moge odpalac tyle wiem o tym immo nic wiecej :roll: i chcialbym tak jak wlasnie moj kolega ma w e38 ze w kluczyku przyciska przed odpalenie i nie musi tego za kazdym razem robic a jak juz sienie da to poprostu to odlaczyc bo troche jest niebezpieczny ten immo
Opublikowano
Dołożył ktoś Ci immo taki jak był w tico lub w passacie b4 :) Podjedź do elektryka niech to wybada i wyrzuci, twój kolega też ma jakiś wynalazek, normalny immobilizer jest taki jak kolega wcześniej powiedział w kluczyku, dorobisz identyczny kluczyk, auto otworzysz ale go nie odpalisz na tym to polega.
Opublikowano
hehe w sumie nie musze na kropeleczke bo to jest taki magnes i sie trzyma ale to chodzi o to ze jest troche niebezpieczny i to mnie boli najbardziej ok podjade do elektryka i niech zobaczy.
Opublikowano
pewnie jak byś poleciał po kablach to dojdziesz do stacyjki gdzie będzie cięty przewód z zapłonu i tam wystarczy go odpiąć i z powrotem połączyć fabryczny przewód. Napewno znajdziesz miejsce gdzie są łączone kable nie koniecznie przy stacyjce bo może być odcięta np. pompa paliwa ale zasada ta sama, jedziesz po kablach i dochodzisz do "punktu zaczepienia"
kultura jazdy na miare gwiazdy ;)