Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

musze wymienić wachacze z Z3 z 3.0 l silnikiem- jakiej firmy i jakie końcówki drążków kupić? i gdzie w poznaniu moge to wymienić za nieduże pieniądze?

mam też do zrobienia okna - zacinają się i przekaszają w bo przy otwieraniu- ktoś może pomóc? Cz musze wymienić całe mechanizmy otwierania czy jest jakiś inny sposób?

będe wdzięczny za pomoc, bo kupiłem Z3 3.0 i jest kilka takich poprawek choć szukałem go długo....

Dzięki za wszelką pomoc

Opublikowano
heh no wahacze i drazki to oczywiscie najlepiej oryginal :cool2: ale cena pewnie bedzie zabojcza. Poszukaj jakis zamiennikow renomowanych producentow np febi, lemforder, moog. Na allegro jest sporo tego i ceny tez sa zroznicowane w zaleznosci od jakosci. W sprawie szyb ci nie pomoge bo w Z3 jeszcze tego nie rozbieralem.
Opublikowano

a co możę być uszkodzone w wahaczu- no chyba że gniazda .... ale to pewnie się okaże jak zdejmę z samochodu wahacze...

muszę się zastanowić.....

Opublikowano

no po pierwsze gniazda w ktore wchodza sworznie na skutek zbyt dlugiej jazdy z luzami na sworzniach i pracy uderzeniowej , a po drugie mechaniczne uszkodzenie samych wahaczy. Moga byc np krzywe.

Ja u siebie w E36 wymienialem ktorys ze sworzni, albo nawet oba jakies 2 lata temu i do dzisiaj wszysko bangla bez problemu. Ostatnio cos zaczelo popukiwac z prawej strony ale wcale nie jest powiedziane ze to wina wahacza. Jest przeciez mnostwo elementow ktore moga pukac tylko trzeba miec chwile zeby oblookac :duh:

Opublikowano

Polecam wymienic same sworznie wahacza - komplet 4 szt. odrazu - polecam MEYLE. Mam i jestem zadowolony. Jak wiadomo sa teoretycznie mocniejsze od orginalow bo np. zewnetrzny sworzen meyle nie ma poduszki tlumiacej ktora na ogol pierwsza siada.

Drazki kierownicze - mam meyle - sa OK, Lemforder bedzie jeszcze lepszy pewnie.

Generalnie jesli chodzi o czesci zawieszenia do BMW to rozwazac mozna tylko 2 opcje : Lemforder (te czesci sa montowane w orginale) lub Meyle. Nic wiecej wg mnie.

Co do szyb - zdejmij boczki i posmaruj prowadnice pionowe.

Wykonuje blasting (czyszczenie kanałów dolotowych) - N54, N55 , diesle N47 i N57.[/size]
Opublikowano

szkoda, że posprzątałeś nie odnoszać się do dyskusji na forum.....

a co do powrotu do tematu.... TO szukam wartego uwagi warsztatu w poznaniu lub okolicach dla mojej zetki. Czy w tym temacie ktoś pomocy udzieli lub pokieruje gdzie jej szukać?

Opublikowano
szkoda, że posprzątałeś nie odnoszać się do dyskusji na forum.....

a co do powrotu do tematu.... TO szukam wartego uwagi warsztatu w poznaniu lub okolicach dla mojej zetki. Czy w tym temacie ktoś pomocy udzieli lub pokieruje gdzie jej szukać?

ASO Smorawiński lub Olszowiec :mrgreen:

http://obrazki.elektroda.pl/5027143500_1344194822.jpg
  • Członkowie klubu
Opublikowano

a przejrzałeś w ogóle ten dział?

viewforum.php?f=10

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

Opublikowano

Smorawiński raczej nie... Byłem tam na przedzakupowym przeglądzie i nie popisali się za bardzo. A wahacze czy tez same końcówki to praktycznie każdy warsztat może wymienić.

Prasa jest tylko potrzebna. Jak już będą wyjmować te wahacze to wymień też gumy w mocowaniu wahaczy. Koszt jest naprawdę nieduży bo super wypasione kosztują jakieś 50-60 zł za sztukę.

Będziesz miał spokój na długo

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

ooo i olszowca nie polecam.... jak zrobili mi przegląd przed zakupem to żenująco wyszło-

faceci ustalili "usterkę" dachy elektrycznego - nie działa i nie składa się- pokazałem jak to zrobić to się zdziwili.... :) żenada

przejrzeli wszystko - zawieszenie - i nie zauważyli żę belka przednia zawieszeie jest od poprzedniego modelu - stwierdzili żę coś nie do końća jest z zawieszeniem- i że wymiana wahaczy to zniewluje- okazało się że problem tkwił w tej belce i w tym że na siłe ktoś podgiął mocowanie żęby pasowało.

Hałas z tyłu samochodu to wg nich tylny most- a tu niespodzianka łożysko w piaście było rozwalone...

żenująca obsługa

ale moge polecić GENIALNY WARSZTAT w Poznaniu- właściciel zajmuje się tylko BMW - warsztat znajduje się na ulicy Stszeszyńskiej przy skrzyżowaniu z Synów Pułku.

Pan wie chyba wszystko o BMW.