Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam potrzebuje pomocy jak wspawać oberwane mocowanie sanek e46 Turing.

Tzn z zewnątrz mocowanie jeszcze nie jest oberwane ale w bagażniku czuć wyraźne stuki w okolicy gdzie mocowana jest lewa tylna tuleja wózka (ta która najczęściej się wyrywa) kiedyś przeglądając jakieś forum BMW znalazłem link do poradnika jak zrobić to samemu. Tzn były fotki gdzie wyciąć blachy w bagażniku itp. Jeśli ktoś ma link to bardzo proszę o pomoc, ewentualnie wskazówki jak to naprawić.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Witam. Jestes pewien ze to na pewno to? BMW poprawiło ta usterke po lifcie i miało juz być ok.

Sprawa wygląda tak :

Opisze to na swoim przykładzie (sedan)

U mnie w bagazniku miałem wycinany otwór po lewej. Dokładnie lewy górny narożnik zaraz jak sie zaczyna miejsce na koło zapasowe. Jesli chcesz wiedziec dokładniej to jutro moge Ci przesłac fotke na PW

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

Opublikowano
Jestem pewien wszystkie tuleje wyienione a 204km są po wirusie w org 184. Będe wdzięczny za fotki i najlepiej o opis jak to wykonać od wewnątrz czyli od strony bagażnika
Opublikowano

dobry mechanik znający się na rzeczy i zajmujący się beemkami zrobi to porządnie za kilka stów. Sam miałem taki problem, zapłaciłem 350 PLN i mam spokój. Pracy jest dość dużo, z tego co wiem wycina się "okno" w bagażniku, a także trzeba zdemontować kilka rzeczy. Wydaję mi się że lepiej oddać to komuś, kto robi takie rzeczy na co dzień. W przeciwnym wypadku problem może się powtarzać.

PS: napisz skąd jesteś, mogę kogoś polecić

pzdr

Opublikowano
Mieszkam w okolicach Wrocławia, dzwoniłem na legnicką, do warsztatu który na forum jest chwalony i usłyszałem cene 700zł w góre, więc sprawdze dzisiaj jeszcze raz tuleje i będe myślał co zrobić najdziwniejsze jest to że od strony kołyski nie widać nawet najmniejszego pęknięcia, jeśli podesłałbyś fotke z miejscem gdzie wycinał okno byłoby super.
Opublikowano
witam,

miałem identyczną sytuacje. Przyczyną było wyrwane mocowanie tylnego mostu (sanek) z karoserii. Widać to na gołe oko jak zejdziesz pod auto lub je podniesiesz. Problem z początku tylko głuche uderzenie z tyłu, a później nieprzyjemny dźwięk przy wysprzęglaniu, zmianie biegu itd. Ja oddałem do dobrego mechanika od beemek i mam teraz wszystko ładnie zespawane. Często, tak tez było u mnie, siada geometria kół tzn. kierownica nie jest dokładnie na środku plus niezbyt dobre prowadzenie w zakrętach i przy większych prędkościach. Z tego co wiem wyrwane mocowanie to usterka która często występuje w e46. Powody to błąd konstrukcyjny, zmęczenie materiału. Najłatwiej dojechać to strzałami spod świateł oraz agresywną jazdą w zakrętach. Koszt naprawy w moim przypadku nie całe 400 PLN.

PS: w 90% przypadków z lewej strony tylne mocowanie. Nie radzę na tym jeździć ponieważ robi się dźwignia i leci następne po skosie.

pozdrawiam

Ja robiłem w Otwocku....

Opublikowano
Właśnie sprawdzałem tuleje i mocowania. Okazało się że tylna tuleja jest troche ponadrywana. W miejscu przykręcania sanek nie widać nawet najmniejszego pęknięcia, ale czuje że mogło pęknąć wewnątrz od strony bagażnika, ktoś się orientuje czy aby wymienić tą tuleje trzeba wykęcać cały wózek. Dodam że to tylna lewa tuleja
Opublikowano
Rok 2000 dokładnie maj, jako ciekawostke dodam że mam w niej drugi silnik pierwszy przy przebiegu ok 230tys przytarł się na czwartym tłoku, wczesniej zero objawów, oleju nie brał ani grama dodam że jeździłem na Castrolu 5W40 przebieg org gdyż była serwisowana w aso w niemczech. Olej filtry wymieniane wszystko na czas a jednak skończył się, podobno trzeba się bardzo postarać aby takiego czegoś dokonac w e46.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii