Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam wszystkich jest to mój pierwszy post więc z góry przepraszam za bledy

Kupilem swoją BMW 318i touring 2 tyg temu jak na razie sprawuje się bardzo dobrze z malym wyjątkiem, podczas jazdy po odjęciu gazu slychać stuki w tylnim moście przestaje stykać jak się doda gazu bądz też naciśnie hamulec. Podnosilem tyl na kanale lecz cięzko wyczuć z którego to miejsca na pewno nie jest to zawieszenie. Prze lekkich ruchach kolami da się wyczuć lekkie luzy na pólosiach ale to chyba normalne

Proszę o rade co to może być

Pozdrawiam Marcin

Edytowane przez marcin1278
Opublikowano

To pewnie tak jest jak mówisz, most już odmawia posłuszeństwa, wystarczy że wcześniejszy właściciel lubił sobie postrzelać ze sprzęgła i takie efekty, są tacy co w pół roku po 5 sztuk wymieniają :mad2: :mad2: :mad2:

P. S. popraw wyraz chamólec bo aż po oczach kuje :wink:

Opublikowano
zwłaszcza w erze przeglądarek ze słownikami :] a tak na marginesie nurtuje mnie jak jest z żywotnością tylnego mostu w wersji 1.8. Osobiście nie szaleje za często od czasu do czasu pocisnę po wyżej 3tysięcy obrotów strzelania ze sprzęgła nie praktykuję raczej ostre nawijki na szutrze ale i to z umiarem.
Opublikowano
zwłaszcza w erze przeglądarek ze słownikami :] a tak na marginesie nurtuje mnie jak jest z żywotnością tylnego mostu w wersji 1.8. Osobiście nie szaleje za często od czasu do czasu pocisnę po wyżej 3tysięcy obrotów strzelania ze sprzęgła nie praktykuję raczej ostre nawijki na szutrze ale i to z umiarem.

Jeśli normalnie użytkowany to może żyć do końca auta :D kręcić można i do odcinki, nic to nie przeszkadza, ale takie szarpanie które przy strzelaniu ze sprzęgła występuje katuje go niemiłosiernie.

Opublikowano

Dzieki,a co zazwyczaj pada dyfer czy moze coś innego?

A za bledy sory mam ruski laptop nie ma polskich znakow, a jeszcze pytanko czy mozna i jak sprawdzić czy kupowany dyfer jest ok

Pozdrawiam