Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Od 3 dni jestem właścicielem E30 316i

Mam pewien problem. Otóż kiedy wsadzę bezpiecznik odpowiedzialny za obrotomierz, ekonomizer, radio i komputer pokładowy (nie pamiętam nr. bezpiecznika) auto zaczyna się tak jak by dławić, obroty spadają i auto gaśnie. Kiedy wyjmę bezpiecznik silnik pracuje bez zastrzeżeń. Co może być przyczyną? Gdzie powinienem rozpocząć poszukiwania

Pozdrawiam

Michał

Opublikowano
na chłopski rozum to sprawdził bym po kolei to za co odpowiada ten bezpiecznik ale sam jestem zielonym właścicielem buni powiem ci tylko, że z dnia na dzień dostrzegam jak mądrze ogarnięta jest konstrukcja e30
Opublikowano

a wiec tak... bylem u mechanika, a ten rozkłada ręce. teraz dzieje się tak i z włożonym bezpiecznikiem i bez niego. Pozostaje tylko sczytanie błędów

Przepływomierz działa, krokowiec po odpięciu bez zmian, paliwo podaje, iskra jest. Stawiam na elektronike, ale.... może ktoś z Was miał podobnie...

Opublikowano

Witam

Przyczyn dławienia jest mnóstwo. Trzeba sprawdzić TPS, przepływkę, czy gładko chodzi, wszystkie rury czy nie są popękane-lewe powietrze. Korelacja z bezpiecznikiem może być przypadkowa... A może pada Ci ECU i należałoby podmienić go z innym działającym na 100%...

Pozdrawiam

Przeczytaj moje artykuły:

Test 530d F10, przekrojowy o E30 i E36

http://img40.imageshack.us/img40/1371/renoma.jpg

http://images.spritmonitor.de/310241.png

Opublikowano

witam i dziękuje wszystkim za odpowiedzi. Z tego co odkryłem przyczyna leży w zapłonie. Jak wpadnie coś grosza, od razu biorę się za naprawę

Pozdrawiam